Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Reporteri Nova.rs pokušali su danas da postave pitanja vladiki Stefanu Šariću, vikarnom episkopu patrijarha Irineja, o njegovoj umešanosti u slučaju otmice studenta Akademije SPC Marka Žarkova. Episkop je danas zajedno sa patrijarhom i članovima Sinoda obilazio radove na Hramu Svetog Save, a na naša pitanja nije želeo da odgovora, kao ni da potvrdi da li ga je zamenik višeg tužioca pozvao na saslušanje.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Kojim dobrom vi snimate ovde? Ko ste vi da slikate“, upitao nas je vladika Stefan. Na našu molbu da mu postavimo nekoliko pitanja povodom navoda studenta Marka Žarkova da je umešan u njegovu otmicu, vladika nam je odgovorio:

„Niko mi od vas mi se nije obratio. Samo pišete razne komentare, a niste ništa pitali nas koji smo tema vaših tekstova“, naveo je on.

Na naš odgovor da smo ga kontaktirali nekoliko puta i da za to imamo dokaze, vladika je odgovorio: „Nemate dokaze!“.

Pročitajte još:

Vladiku smo pitali da li je pozvan i da li će se odzvati eventualnom pozivu na saslušanje zbog navoda Žarkova, ali on nije hteo ni na to pitanje da nam odgovori.

„Dragi brate, nemam ja šta sa tobom da pričam. Niste fer, a to o čemu vi pišete, vreme će pokazati šta je tačno“, poručio je vladika Stefan.

Obilasku radova na Hramu Svetog Save prisustovovao je i vladika Irinej Bulović, kojem smo se ranije obraćali povodom ove teme, ali on ni ovoga puta nije želeo da razgovara sa nama.

Pročitajte još:

Podsetimo, vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starešina Hrama Svetog Save, umešan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, koga su 08. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije, i odvela u Batajnicu, gde je maltretiran i pretučen. Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko devojke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare