Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja, danas će sa članovima Sinoda i Irinejem, obići radove na Hramu Svetog Sava, ćiji je on inače i starešina, saznaje Nova.rs iz izvora bliskih vrhu SPC.

Kako nezvanično saznaje naš portal, nakon obilaska radova, članovi Sinoda će biti ugošćeni u parohijskom domu vladike Stefana, gde će im on prirediti svečani ručak.

PROČITAJTE JOŠ...

Podsetimo, vladika Stefan, umešan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, koga su 08. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije, i odvela u Batajnicu, gde je maltretiran i pretučen. Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko devojke.

To je i potvrdila i žrtva otmice Marko Žarkov, koji je za naš portal objasnio kako je došlo do sukoba sa vladikom Stefanom.

“Napisao sam mu poruku da želim sa njim da pričam. On je odmah znao o čemu se radi, jer mu je moja tadašnja devojka već javila da sam ja saznao za njihovu vezu. Poruku sam mu poslao 09. novembra, a on mi je rekao da dođem sutradan kod njega u kancelariju. Dočekao me je vidno besan i uznemiren, a na vratima mi je rekao – ‘vidi, bratac, zbog ovog što si saznao poješće te mrak, moram da te ubijem’”, naveo je Žarkov u svojoj ispovesti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar