VLADIKA STEFAN
Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja, optužen da je umešan u otmicu studenta Akademije SPC Marka Žarkova, prethodnih dana veoma aktivno učestvuje u promovisanju radova na Hramu Svetog Save, čiji je inače i starešina. Međutim, iako rado za medije govori o radovima na Vračaru, episkop i dalje izbegava da se izjasni o navodima da je povezan sa zlostavljanjem Žarkova.

Iako su optužbe iznete na njegov račun prilično ozbiljne, vladika Stefan pokušava u javnosti da stvori utisak da ga uopšte ne dotiču priče o njegovoj umešanosti u otmicu.

Tako je, između ostalog, postao i vodič svim gostima Hrama Svetog Save, koji žele da dobiju informacije dokle su stigli radovi. Bilo da je reč o patrijarhu lično, episkopima ili medijima, Šarić je uvek taj koji će biti domaćin i turistički vodič kroz Hram.

VLADIKA STEFAN
Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Prethodnog dana, reporteri Nova.rs pokušali su da postave pitanja vladiki Stefanu o njegovoj umešanosti u slučaju otmice studenta Akademije SPC Marka Žarkova, međutim on nije želeo da odgovori na naša pitanja, niti da potvrdi da li ga je zamenik višeg tužioca pozvao na saslušanje.

“Kojim dobrom vi snimate ovde? Ko ste vi da slikate”, upitao nas je vladika Stefan. Na našu molbu da mu postavimo nekoliko pitanja povodom navoda studenta Marka Žarkova da je umešan u njegovu otmicu, vladika nam je odgovorio:

“Niko mi od vas mi se nije obratio. Samo pišete razne komentare, a niste ništa pitali nas koji smo tema vaših tekstova”, naveo je on.

Pročitajte još...

Na naš odgovor da smo ga kontaktirali nekoliko puta i da za to imamo dokaze, vladika je odgovorio: “Nemate dokaze!”.

Podsetimo, vladika Stefan Šarić, optužen je da je umešan u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, koga su 08. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije, i odvela u Batajnicu, gde je maltretiran i pretučen. Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko devojke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare