Ilustracija Foto: Profimedia.rs

Crnogorska policija poslala je informacije o švercu kokaina bezbednosnim službama Velke Britanije, nakon čega je u vodama Venecuele realizvana međunarodna akcija zaplene više od tone kokaina!

Kako se saznaje, krajnja destinacija teretnjaka „Aresa“ bila je luka u Solunu.

Teretnjak „Aresa“ koji su vlasti Arube zaustavile u jutarnjim satima 25. februara plovio je pod zastavom Kameruna, a krenuo je iz Venecuele 23. feburara. Prema planu puta, krajnja destinacija mu je bila Grčka, odnosno luka u Solunu. Crnogorska policija je saopštila danas da je brod lociran i opserviran celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luke. 

„Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain „ubačen“ na „Aressu“ Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku. Slobode su lišeni i crnogorski državljani koji su bili članovi posade“, kazali su iz Uprave policije Crne Gore. Mediji na španskom naveli su da je na brodu uhapšeno sedam osoba, a među njima se našao i kapetan broda. Portali na španskom prenose da je „Aresa“ proizvedena 1978. godine i 42 godine je radila kao teretni brod. Kapacitet mu je 2.649 tona, dugačak je 95 metara i širok 13 metara. Njegov identifikacioni signal je TJMC15. Kolumbijska vojska je na svom Tviter nalogu napisala da su učestvovali u akciji sa vojskom Holandije. Tanjug je jutros preneo pozivajući se na crnogorske medije da je u akciji učestovavala i srpska policija.