Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Uskoro će tačno 6 meseci od misterioznog nestanka Srpkinje koja je živela u Americi, Ane Volš, za čije je ubistvo optužen njen suprug Brajan Volš, kojem se suđenje nastavlja u avgustu, a njena sestra još nije dobila starateljstvo nad njihovo troje dece.

Nezvanično se saznaje, deca, sinovi od 2, 4 i 6 godina, se i dalje nalaze pod nadzorom američkih nadležnih službi.

„Deca su pod nadzorom amerčkih socijalnih službi u okviru sistema Foster Care“, kaže izvor.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Odmah nakon hapšenje Brajana Volša, brigu o sinovima porodice Volš, preuzela je socijalna služba odnosno Odeljenje za decu i porodicu u Masačusetsu, a za starateljstvo nad njima se bori se njena sestra Aleksandra, koja živi u Kanadi.

Kako je pisano a kako je objasnio advokat Željko Pavlović, pošto se radi o maletnoj deci, potpuno je prirodno da se za staratelja postavi srodnik, odnosno tetka, Anina sestra, a u korist tome ide i to što ima američko dražvljanstvo koje imaju i deca, a i to što su je deca viđala, odnosno poznaju je.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Uz ogradu da se u Americi, pa i Engleskoj primenuje anglosaksonsko pravo koje nije na istoj bazi kao što je evrokontinentalna baza rimskog prava, ali da se radi o opšte pravnom principu u razvijenom svetu, Pavlović je kazao da da ipak po prirodi stvari prvi staratelj bi trebalo da bude srodnik, što je u ovom slučaju tetka, odnosno sestra Ane Volš:

„Moj zaključak je, da je potpuno prirodno, imajući u vidu stepene srodstva, da to bude tetka odnosno Anina sestra, nego neko u petom stepenu srodstva. Vrlo je prosto, jer se pretpostavlja da su i deca ranije viđala tu osobu i da je ta osoba bliža sa detetom. To je potpuno normalno.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Prema njegovim rečima, za staratelja ne može da se postavi osoba koja je lišena poslovne sposobnosti ili roditeljskog prava, zatim osoba čiji su interesi u sukobu i suprotnosti sa interesima štićenika i osoba za koju se sumnja, s obzirom na njihova lična svojstva i odnose sa štićenikama, da će pravilno obavljati posao staratelja.

Ana Volš nestala je 1. januara, a Brajan je 4. januara prijavio Anin nestanak kompaniji za koju je radila i rekao da je porodični dom u Kohasetu napustila 1. januara ujutru zbog „hitnih poslovnih obaveza“ u Vašingtonu gde, međutim, nikad nije stigla.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Brajan Volš je nekoliko dana kasnije uhapšen zbog ometanja istrage, a zatim je i podignuta optužnica za njeno ubistvo.

Pošto je navodno ubio Anu, Brajan je uzeo dečiji Ajped na kojem je guglao 21 stvar, između ostalog o tome kako raskomadati i osloboditi se tela i to u ranim jutarnjim časovima 1. januara, naveli su istražitelji. Na istom Ajpedu registrovane su slične pretrage od 4:50 ujutru do 14 sati.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Tokom saslušanja, Brajanova advokatica tvrdila je da nema dokaza da je Ana mrtva, piše Telegraf.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar