Foto:Screenshot/Instagram/serbialive_beograd, Shutterstock

Vest da je serijski silovatelj Igor Milošević, višestruki povratnik, pušten na slobodu nakon što je odslužio 15 godina robije, uznemirila je javnost. Građani konstantno objavljuju fotografije Miloševića po društvenim mrežama, apeluju na žene da se čuvaju, a portal Nova.rs otkriva da li građani smeju da nose sa sobom biber sprej i kako zakon gleda na to.

Milošević je prošle nedelje pušten na slobodu, a građani su u strahu od toga da li će ponovo počiniti krivično delo silovanje, s obzirom da je reč o povratniku. Na društvenim mrežama konstantno se pojavljuju njegove slike, a povela se diskusija i o tome kako žene mogu da se zaštite u slučaju napada. Pominje se biber sprej, suzavac, a ovako zakon gleda na to.

„Biber sprej i elektrošokek su dozvoljeni za nošenje, ali ih je moguće upotrebiti isključivo za nužnu odbranu. Nije dozvoljeno za napad ili bilo šta slično tome. Sa druge strane, suzavac je zabranjen i građani ne smeju da ga imaju kod sebe. Suzavac, po zakonu, može da upotrebljava isključivo policija i vojska“, kaže advokat Denis Bećirić.

Podsetimo, serijski silovatelj Igor Milošević nedavno je izašao na slobodu.

Foto:Instagram/serbialive_beograd_rezerva

Milošević je hapšen više puta. Teritorije na kojima je Milošević najčešće napadao žene su Dorćol, Stari grad, Vračar, Karaburma, Mirijevo i Zvezdara.

Pročitajte još:

On je 1992. godine prvi put silovao, a tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine, ipak ,samo mesec dana nakon izlaska sa je opet napao i silovao jednu ženu, kao i počinio osam razbojništva.

On je u jednom kozmetičkom salonu silovao M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i kada je video da se ključ od salona nalazi u bravi zaključao je salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao.

Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz „Zabele“ izašao posle manje od šest godina. U septembru 2007. ušao je u jedan butik u Ulici Maksima Gorkog i silovao prodavačicu, a po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac.

Ubrzo je ponovo uhapšen, potom i osuđene, a prošle nedelje pušten na slobodu.

VIDEO: Zaplenjeno dva kilograma heroina, uhapšene dve osobe

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (6)