Foto: Shutterstock, Nova.rs

Igor M. (44), koji je nedavno pušten na slobodu nakon što je odležao kaznu zatvora u trajanju od 15 godina zbog silovanja poslednji put uhapšen je 2007. godine na Adi Huji, a tada su Beograđani odahnuli, jer se znalo da je reč o opasnom serijskom silovatelju povratniku.

Naime, on je bio uhapšen svega 20 dana nakon puštanja na slobodu, pošto je uznemirio javnost brutalnim serijskim silovanjem Beograđanki uz pretnju nožem.

„Serijski silovatelj, seksualni manijak, praktično, uhapšen je pre nekih 20-ak minuta ovde na Adi Huji UKP u saradnji sa IJ upravo ga privodi u službeni džip“, izveštavao je Mladen Mijatović 20. oktobra 2007. godine.

Beograd je bio u strahu, a potraga za silovateljem trajala je četiri dana. Kamere televizije Pink tada su zabeležile i trenutak hapšenja serijskog silovatelja. Njemu su pripadnici policije stavili lisice na ruke, ugurali ga u auto i odvezli, piše Telegraf.

„Ono što smo obećali to smo i uradili. Lišili smo slobode M. I. (1978) višestrukog povratnika u izvršenju najtežih krivinih dela razbojništva i silovanja“, govorio je jedan od rukovodilaca Kriminalističke policije 2007. godine.

„Verovatno je da takva lica kada urade jednom ta krivična dela više nikad neće stati“, dodao je tada.

Pročitajte još:

Igor M. je više puta osuđivan zbog silovanja i krađa, a prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina.

Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine. Međutim, po svemu sudeći zatvor ga nije „popravio“, pa je samo mesec dana nakon izlaska sa robije opet napao. Tada je silovao jednu ženu i počinio osam razbojništva.

Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao. Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz „Zabele“ izašao posle 5 i po godina. Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

U septembru 2007. ušao je u jedan butik u Ulici Maksima Gorkog i silovao prodavačicu, a po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Međutim, Milošević se tu nije zaustavio, pa je sutradan ušao u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare. Posle intenzivne potrage uhapšen je 20. septembra.

VIDEO: Uhapšeno 11 osoba zbog iskorišćavanja maloletnog lica za pornografiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare