Otetom studentu pakuju narko-aferu zbog vladike Stefana

Hronika 29. nov. 202012:56 > 12:58
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs,TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Slučaj otmice studenta Akademije SPC Marka Žarkova u koju je, prema njegovim tvrdnjama, umešan vladika Stefan Šarić, neočekivano brzo je dobio sudski epilog. Suprotno tvrdnjama Žarkova, vladika Stefan je u potpunosti izuzet iz procesa, a ovaj student je konačnoj presudi okarakterisan kao diler i konzument droge.

Kako saznaje Nova.rs, tužilac Višeg suda u Beogradu sklopio je sporazum o priznavanju krivice sa B.Z. i M.T, pripadnicima MUP-a Srbije, u kojem se navodi kako su oni izvršili krivično delo prinuda. Njima se na teret stavlja da su zajedno sa batinašem N.M. (koji se i dalje nalazi u bekstvu) silom prinudili Žarkova da im preda svoj mobilni telefon i računar kako bi izbrisali navodnu prepisku koju je posedovao student.

Pročitajte još...

Kako je tvrdio Žarkov, pomenuta prepiska, zbog koje je fizički maltretiran, bila je između vladike Stefana i njegove nekadašnje devojke. Međutim, tužilaštvo je procenilo da to nije tačno, već da su studenta pretukli jer je četvrtom licu (R.S.), koje se nije pominjalo u istražnom postupku, Žarkov dugovao 200 evra za marihuanu.

“R.S. mu je uputio nekoliko poruka preteće sadržine, a zatim ga je zvao i tražio da mu donese marihuanu ili da mu vrati novac. Kad je oštećeni Žarkov odbio to da uradi, rekavši da će ga prijaviti policiji, R.S. se požalio N.M, koji mu je obećao da će pronaći oštećenog i da će to da reši”, navodi se, između ostalog, u sporazumu o priznanju krivice sklopljenom u Višem sudu u Beogradu.

Zbog navedenog krivičnog dela, policijski pripadnici M.T. i B.Z. na po pet meseci i dvadeset dana zatvora, dok je R.S, osuđenom nalogodavacu otmice,čije se ime prvi put pojavljuje tek u presudi, određeno godinu dana kućnog pritvora.

Podsetimo, u tužilačkoj istrazi povodom otmice studenta Akademije Srpske pravoslavne crkve Marka Žarkova, navodilo se da je Žarkov otet nakon saznanja da je njegova devojka u ljubavnoj aferi sa vladikom Stefanom Šarićem. Žarkov je tvrdio da je razgovarao sa vladikom i da mu je on poručio kako će ga “pojesti mrak” zbog toga što je saznao za njegov seks skandal. Zbog ovih tvrdnji, vladika Stefan se našao pred tužiocem, ali je odbijao da govori o prirodi svog odnosa sa devojkom Marka Žarkova, pozivajući se sa na “svetu tajnu ispovesti”.

Pročitajte još...

“Ja ne bih mogao da odgovorim na pitanje o njihovim odnosima i da li su se poznavali iz razloga što se na taj način ulazi u svetu tajnu ispovesti. Takođe, smatram da nije ispravno da se govori o tim stvarima. Ja kao sveštenik idem kod nekog samo prilikom obreda, iz drugih razloga ne ulazim u kući tih ljudi i ne družim se”, kazao je on na saslušanju.

Izuzev razgovara sa tužiocem, vladika Stefan Šarić je odbijao za Nova.rs da govori o ovom slučaju i navodima Žarkova da je umešan u njegovu otmicu. Tokom jedinog susreta sa novinarima našeg portala, Šarić je tvrdio da ga niko nije pozvao za komentar, te da nemamo dokaze za tvrdnje koje objavljujemo u svojim tekstovima, odbijajući da kaže kako se izjašnjava povodom optužbi studenta Akademije SPC.

Komentari

Vaš komentar