Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Četvorica Srba, od kojih je jedan maloletan, osuđeni su u Italiji na zatvorske kazne zbog niza krađa u toj državi. Ova grupa poznata je i kao "Spajdermen banda", a žrtve su uglavnom bile poznate ličnosti kao što je influenserka Eleonora Inkardone, novinarka Dileta Leote i fudbaler Achraf Hakimi.

„6. juna 2020., banda lopova je upala u stan Dilete Leote da ga opljačka. Dok su dva člana bande ostala napolju da provere da li niko nije ušao, ostali su ušli kroz prozor i ukrali novac i predmete u vrednosti oko 100.000 evra. Među lopovima je bio i 16-godišnji dečak. Maloletnik je u sudu za maloletnike u Milanu osuđen na godinu i četiri meseca“, piše italijanski Inter Napoli.

Žrtve su bile uglavnom VIP osobe. Banda je postala teror za vlasnike luksuznih kuća, a postali su poznati kao „Spajdermen banda“, koji su pljačkali kuće za kućama u centru Milana i u drugim krajevima. Ipak, tokom jedne pljačke u blizini zamka Sforca, četvorici Srba su stavljene lisice na ruke.

Na video snimku jedne od filmskih krađa, vidi se mladić u kaputu kako se penje i ulazi u kuću sa balkonskog prozora, a zatim otvara vrata da uđu druga dvojica koji ga čekaju. Četvrti ostaje napolju.

Jedan od lopova već je bio uhapšen zbog pokušaja krađe u Vićenci u kući jednog preduzetnika 27. januara. Inače, luksuzne torbe, dizajnerska odeća i oko 14 hiljada evra pronađeno je kod lopova.

Među uhapšenima su Kristijan Radosavljević (27) i Samuel Milenković (26), obojica rođeni u Milanu. Nedostaje ime još jednog saučesnika, dok je 17-godišnjak u postupku pred Sudom za maloletnike.

BONUS VIDEO: Razbojnik u akciji u sred bela dana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar