Foto: CBS Philly/Printscreen

Milan Lončar (25), ubijen je u sredu uveče u blizini svoje kuće u Filadelfiji nakon što su dvojica muškaraca pokušala da ga opljačkaju dok je šetao psa. Njegova rođena sestra Jelena Lončar (27), koja živi nekoliko ulica od njega, izjavila je da je njen brat bio najljubaznija osoba na svetu i da je to što se dogodilo strašno.

„Milan je bio najljubaznija osoba na celom svetu. Ovo je tako strašno. Bio je nesebičan i uvek nasmejan. Tako harizmatičan i ljubazan. Ne znam da li je Milan bio meta ili su samo hteli da ga opljačkaju. Zašto bi imao gomilu gotovine kod sebe dok šeta psa. Ne razumem“, rekla je njegova kroz suze držeći njegovog psa u rukama.

Na snimku kamere za nadzor vidi se kako mu je za sada nepoznati muškarac stavio pištolj na grudi, dok mu drugi prilazi s leđa i počinje da mu pretresa džepove. Detektiv Skot Smal je rekao da je ispaljen jedan hitac nakon čega se napadači pobegli.

Lončar je proglašen mrtvim pola sata kasnije u lokalnoj bolnici.

Podsetimo, Milan Lončar (25), poreklom iz Srbije, ubijen je sinoć dok je šetao psa nedaleko od svoje kuće u Filadelfiji. Mladić je šetao svog psa u četvrti Breveritaun i kada je skrenuo u Ulici Džeferson oko 19 sati, prišla su mu dva muškarca i pokušala da ga opljačkaju, saopštila je policija.

“Snimak razbojništva zabeležen je i na video nadzoru. Na snimcima smo videli kako pljačkaši pretresaju Lončarove džepove. Ubrzo nakon toga je jedan od muškaraca otvorio vatru i pogodio žrtvu u grudi. Za sada je poznato da nije bilo tuče”, rekao je Skot Smol inspektor policije u Filadelfiji.

Policija je pronašla nesrećnog mladića u lokvi krvi u polusvesnom stanju. Iako ranjen, i dalje je stezao povodac na kojem je bio njegov pas, rekli su istražitelji. Lončar je hitno prevezen u Univerzitetsku bolnicu Templ, gde je uprkos svim naporima lekara proglašen mrtvim u 19.30 sati. Komšije su za “NBC Filadelfija” rekle da su Milana često viđale kako šeta psa. Ubijen je samo nekliko stotina metara od kuće u kojoj je živeo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare