Foto: N1

Od ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića danas se navršava dve godine, a nalogodavci i učinioci toga zločina nisu otkriveni, podsetila je Advokatska komora Srbije (AKS), uz ocenu da rešavanje tog slučaja predstavlja svojevrsni test za nadležne organe i državu.

„AKS izražava nezadovoljstvo i zabrinutost usled činjenice da u protekle dve godine policija i tužilaštvo nisu uspeli da pribave dokaze na osnovu kojih bi mogli da procesuiraju nalogodavce i učinioce ovog ubistva. Ovakvo stanje stvari nije dobra poruka advokaturi i našim gradjanima, jer rešavanje ovog slučaja predstavlja svojevrsni test za nadležne organe i državu u celini“, saopšteno je iz komore.

Advokati su poručili da bi uspeh u borbi države sa organizovanom kriminalom bio najbolja poruka gradjanima da sistem funkcioniše i dodali da će istrajati u svojim naporima da se odgovorni za ovaj zločin pronadju i kazne jer je ubistvo Ognjanovića postalo paradigma napada na advokate i na najdrastičniji način pokazalo u kakvim okolnostima advokati u Srbiji obavljaju svoju profesionalnu delatnost“.

U saopštenju je navedeno da je advokatura pokazala veliko strpljenje očekujući rezultate u istrazi koju sprovodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, ali ubrzo će se postaviti pitanje stvarne volje, sposobnosti i spremnosti nadležnih organa da razreši ovaj slučaj.

„Ukoliko dođe do takvog zaključka, advokatura će postaviti pitanje odgovornosti nadležnih“, navedeno je u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar