Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 22. novembra 2020. godine, nakon saslušanja osumnjičenih doneo rešenje kojim je prema K.B i N.I odredio pritvor do 30 dana.

Odluka je doneta zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kai i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a shodno članu 211 stav 1 tačka 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku. Pored navedenih razloga za pritvor prema osumnjičenom K.B. pritvor je određen i po osnovu člana 211 stav 1 tačka 1 ZKP zbog postojanja okolnosti da će se u slučaju boravka na slobodi kriti i time ometati postupak.

ubistvo u belvilu ubistvo u belvilu

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu. Osumnjičenima se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 tačka 1 Krivičnog zakonika u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar