Podeli:
Optuženi Dragoljub Simonović, Foto: Medija centar

Suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, optuženom za paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanović, odloženo je za kraj avgusta jer su njegovi advokati obavestili sud da se nalaze u samoizolaciji, zbog kontakta sa zaraženima korona virusom.

Kako je saopštilo Udruženje novinara Srbije (UNS), osim advokata optuženog Ivice Vukovića i Viktora Gostiljca, na današnjem ročištu nije bilo Zore Dobričanin Nikodijević, advokatice okrivljenog policajca iz Grocke Vladimira Mihailovića. Umesto nje je suđenju prisustvovala njena pripravnica. Advokatice Ana Matić Alimpijević kazala je za UNS da nikakvu potvrdu sudu nisu dostavili advokati Dragoljuba Simonovića da su u samoizolaciji, kao ni za nedolazak advokatice Dobričanin Nikodijević.

Jovanović je izjavio za UNS da je “smešno to što je kompletna odbrana Simonovića u samoizolaciji”, navodeći da bi se isti scenario mogao ponoviti u avgustu na sledećem ročištu. Sudija Slavko Žugić rekao je da situacija “nije dobra” s obzirom na jačanje virusa i godišnjih odmora koji se u ovo vreme zakazuju i naredne glavne pretrese zakazao za 24, 25, 26. i 27. avgust, s početkom u 9 sati, u zgradi Palate pravde. Naveo je da je planirano ispitivanje veštaka koji su utvrđivali uzrok požara i procenjivali štetu koja u kući nastala, kao i ispitivanje svedoka.

Ročištu su prisustvovali okrivljeni Simonović, Mihailović i Igor Novaković. Aeksandar Marinković, koji se sumnjiči da je ubacio motolovljev koktel u kuću novinara, i dalje je u bekstvu i za njim je raspisana poternica. Sudija je njegov slučaj odvojio od slučajeva ostalih okrivljenih. Jovanović je za UNS naveo da prema njegovim saznanjima Marinkovića niko do sada nije video, da je raspisana prvo lokalna i centralna, a zatim i međunarodna poternica.

“Traže ga po celom svetu. Došao sam do saznanja da su ga nepoznate osobe, u automobilu sa zatamnjenim staklima, tražile u blizini njegove kuće. Obavestim sam policiju o tome”, kazao je Jovanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar