Foto: Facebook/Privatna arhiva

Suđenje Marjanu Vujačiću i Radu Popoviću, zbog optužbi da su povezani sa ubistvom Veselina Kalezića i Mila Ilića odloženo je jer se tužilac Nataša Bošković nije pojavila. Za danas je bilo planirano saslušanje svedoka.

Prema navodima optužnice, Vujačić je označen kao direktni izvršilac ubistava Ilića i Kalezića. Tužilaštvo Popović tereti da je bio zadužen za nabavku vozila i da je imao zadatak oko odvoženja automobila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje. On je, prema navodima tužilaštva, pratio kretanje Ilića pre ubistva.

Pročitajte još:

Istraga za ubistva Kalezića i Ilića, koji se dovode u vezu sa sukobom škaljarskog i kavačkog klana, smatra se da su naručena. Kako je ranije objavljeno u medijima, Vujačić je izvšenjem ovih likvidacija navodno otplatio kockarske dugove.

Podsetimo, Milo Ilić ubijen je 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom, za koju se sumnja da je da usmrtila Ilića sa 13 hitaca.

Veselin Kalezić ubijen je 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića „Level“. U njega je ispaljeno deset hitaca.

Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. godine u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića, jer je Cvetanovićev brat Saša zvani Pitbul u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu. Vujačić je prema presudi prišao sa leđa Cvetanoviću i iz „škorpiona“ u njega ispalio 14 projektila od kojih ga je 10 metaka pogodilo. Preminuo je na mestu ranjavanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar