Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Najveće tajne Predraga Koluvije i njegovih saradnika krio je jedan zeleni rokovnik. Na koricama je stajao natpis koji je bio naslov kombinacija ćiriličnih i latiničnih slova za koji se pretpostavlja da treba da označava "Mrs Green", u prevodu "Gospođa zelena". Sveska je pronađena sakrivena u podrumu Jovanjice, a Koluvija je u njoj evidenciju počeo da vodi 14. maja 2016. obajvila je večeras N1 u svojoj emisiji "Optužnica Jovanjica".

Kako je rečeno u emisiji, Tužilaštvo navodi da su u rokovniku bili upisani podaci koji se odnose na vreme, mesto, količinu i vrstu opojne droge koja se proizvodila u Jovanjici.

„Gospođa zelena“ krila je nazive vrsta skanka pod nazivima: „Red dragon, CIA BIA, TOXIC, SUGAR POP, SILVER SKANK, PAIN KILLER, NIKOL, BLACK HOLL, GORILA, KUŠER KUŠ…“, objavila je N1 večeras u emisiji „Optužnica Jovanjica“.

Foto: N1

Ovi nazivi koji liče na šifre nisu bile zagonetke za inspektora Slobodana Milenkovića, koji je to ispričao tužilaštvu:

Jovanjica

„U rokovniku koji je nađen 18. novembra 2019. godine u sušari su navedene neke biljke koje su od ranije poznate: „Šugar pop“ i „Skin silver skank“. Spisak koji je nađen tamo, gde su upisivane smene ljudi koji su se bavili proizvodnjom i prodajom opojne droge, piše da većina biljaka prelazi preko 10 posto THC, tako da su oni zloupotrebili rešenje Ministarstva poljoprivrede koje su dobili. Milenković je izjavio i da se ovde ne radi o marihuani nego o skanku, što podrazumeva proizvodnja marihuane u veštačkim uslovima, gde ona postiže pojačane koncentracije THC i gde je cena enormno veća od regularne cene marihuane“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar