Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je nesumnjivo da je "slučaj Jovanjica" dokazao spregu kriminala i države, o čemu svedoči i činjenica da su u softversku aplikaciju "razgovor", koja je napravljena za internu komunikaciju, bili uključeni i uhapšeni pripadnici policije i Bezbednosno informativne agencije.

„Oni su pružali prsten zaštite Predragu Koluviji. Neko iz vlasti je morao da im kaže da idu na Jovanjicu, obezbeđuju imanje i Koluviju. To dokazuje spregu“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare ispred Tužilaštva za organizovani kriminal, dodajući da to što su i oni u aplikaciji govori da je „Jovanjica“ državni projekat.

On je dodao da je svoju šifru u toj aplikaciji, u kojoj je bila povezana 51 osoba, pod imenom „Štrumf“ imao i član gradskog veća i funkcioner Srpske napredne stranke Dragomir Petronijević, koji nije saslušan u istrazi, niti se nalazi na listi svedoka.

Aleksić je zato od Tužilaštva zatražio da odgovori zašto Petronijevića nema među 140 svedoka. Petronijević je, kako tvrdi Aleksić, funkcioner SNS koji „polaže račune“ Andreju Vučiću, bratu predsednika Srbije.

„Da li je najveći stepen zaštite Jovanjice u državnom vrhu Srbije, upitao je Aleksić.

On je naveo da je Koluvija devet puta bio hapšen u Nemačkoj, a u Srbiji je procesuiran za šverc kivija, ali je i pored toga „dobio od države kredit od 3,9 miliona evra, Vučić ga je vodio sa sobom u Moskvu, sponzorisao je BIA, držao predavanja pripadnicima MUP“.

Aleksić je napomenuo i da je Koluvija u trenutku hapšenja kod sebe imao četiri telefona, od kojih je jedan „Blekberi“ prethodno zaključao, i tužilaštvo je u dopisu reklo da ne može da se otključa i veštači, „a tu su dokazi šta je bilo“.

Dopis tužilaštva govori da oni štite vrh države, rekao je Aleksić.

Ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću Aleksić je uputio pitanje kako je moguće da je okrivljeni Vladan Živojinović imao kod sebe telefon sa SIM karticom MUP-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar