Foto:Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Nišu odbacilo je krivičnu prijavu zbog navodnog seksualnog zlostavljanja šesnaestogodišnjeg dečaka u Specijalnoj školi „Bubanj“.

„Rešenje o odbačaju krivične prijave sa poukom dostavljeno je oštećenom i njegovom punomoćniku“, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Tužilaštvo nije preciziralo iz kojih je razloga krivična prijava odbačena, ali prema našim saznanjima, razlog što neće biti krivičnog gonjenja je to što tokom pretkrivičnog postupka nisu pronađeni dokazi koji bi podržali navode u krivičnoj prijavi.

Pročitajte još:

Tvrdnju da je šesnaestogodišnjak fizički i seksualno napadnut u školi decembra prošle godine izneo je njegov otac Dejan Nikolić.

„Sve je počelo 16. novembra kada mi se sin požalio na bolove u stomaku i anusu. Odveo sam ga kod lekara, nisu otkrili ništa ozbiljno pa nisam ni slutio šta je uzrok njegovih zdravstvenih problema. Nastavio sam da ga vodim u školu, primetio sam da je uznemiren što je kulminiralo 30. novembra kada mi je kazao : Tata, hoćeš da me ubiješ pa me vodiš u školu!Tada mi je priznao da ga je taj dečko seksualno zlostavljao pet puta ali da nije smeo da mi kaže jer su mu vaspitači rekli da će biti izbačen iz škole. Odmah sam otišao prvo u Centar za socijalni rad pa u policiju, išli smo na veštačenje na sudsku medicinu, doktorka je uzela briseve ali ništa nije našla jer su prošle tri nedelje. Sada sam ga doveo kod psihijatra, jer ne može da spava, uveče vrišti: „Nemoj da me diraš, nemojte da me pretite““, pričao je tada Nikolić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

On je dalje navodio da je škola nameravala da zataška ovaj događaj.

Zvao sam dete telefonom a kako mi se nije javljao, odlučio sam da odem do škole. Zatekao sam vaspitača kako tera moga sina da se se sa tim nasilnikom ljubi i pozdravlja. A da ih nije briga za moje dete svedoči i to što me nijednom nisu pozvali da vide šta se sa njim dešava – rekao je Nikolić.

Veštačenje obavljeno u Institutu za sudsku medicinu koje je ključni dokaz u ovakvim slučajevima, nije podržalo Nikolićeve navode jer nisu pronađene nikakve povrede koje bi potvrdile da se zlostavljanje zaista desilo. Uprkos tome Nikolić je tvrdio da njegovo dete govori istinu a nedostatak fizičkih dokaza objašnjavao je činjenicom što je od navodnog poslednjeg napada na tinejdžera pa do veštačenja prošlo mnogo vremena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar