Mile Jandrić, Foto: Printscreen/YouTube/Radio-televizija Vojvodine

Doskorašnji upravnik Okružnog zatvora u Novom Sadu Mile Jandrić postavljen je za načelnika granične policije, na čijem je čelu bio Miljan Stanojević, kadar prethodnog ministra Nebojše Stefanovića, saznaje Nova.rs. Iako je, prema saznanjima našeg portala, na Stanojevićevo mesto trebalo da dođe pomoćnik direktora policije Bogoljub Živković, sa kojim je bivši načelnik bio u višegodišnjem sukobu, na posletku je odlučeno da se ta funkcija ipak poveri Jandriću, koji je, sa te iste funkcije, smenjen 2018.

Čistka, smene i rokade koje poslednjih mesec i više dana tresu MUP pod dirigentnskom palicom ministra Aleksandra Vulina, još uvek traju, a kako portal Nova rs saznaje, još jedan funkcioner je „reinkarniran“ i vraćen na prethodnu funkciju. U pitanju je Mile Jandrić iz granične policije koji se nakon dve godine vraća na svoju staru funkciju i to iz Okružnog zatvora u Novom Sadu, gde je bio upravnik.

Pročitajte još:

„Na Stanojevićevo mesto trebalo je da dođe Bogoljub Živković, ali se na kraju od toga odustalo i na tu funkciju je vraćen Jandrić“, kaže za portal Nova.rs dobro obavešten sagovornik.

Inače, prošle godine u junu uoči dana Ministarstva unutrašnjih poslova, načelnik Uprave granične policije Miljan Stanojević, promovisan je u generala policije. Za njega kažu da je u uspešno vodio povereni resor kontrole granica, a ćesto je upadao u verbalne okršaje sa političarima desnice, na temu o migrantima i njihove tvrdnje da u Srbiju ulazi nekoliko stotina hiljada migranata, koji planiraju da se nasele i ostanu. Takođe ostao je upamćen i po tome što je policija za vreme njegovog mandata presekla lanac krijumčarenja migranata kroz podzemne tunele na srpsko-mađarskoj granici.

Pročitajte još:

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar