Irina Borović, Miljana Kecmanović i Borivoje Borović dolazak na suđenje Foto:Nova.rs

Pred Višim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje porodici Kecmanović u parničnom postupku koji su pokrenuli članovi porodica ubijenih u masovnoj pucnjavi u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Danas u nastavku parničnog postupka svedoče dečakova učiteljica, psiholog i pedagog škole, a trebalo bi da svedoči i Miljana Kecmanović, njegova majka.

Kako smo ranije pisali, dečak ubica (14) u jutarnjim satima 3. maja prošle godine ušao je u školu naoružan i opremljen molotovljevim koktelima. Na ulazu u školu ubio je dve devojčice i radnika obezbeđenja, a potom se zaputio u odeljenje VII-2 čiji je učenik i sam bio.

Pročitajte još:

Tu je ranio nastavnicu istorije i ubio petoro drugara, dok je više njih ranjeno. Nažalost, još jedna devojčica preminula je posle 12 dana borbe za život. Pošto u momentu zločina nije imao napunjenih 14 godina, znači da dečak nije krivično odgovoran.

On se trenutno nalazi u specijalističkoj ustanovi na veštačenju. Pored ovog suđenja, protiv porodice je pokrenut još jedan parnični postupak po tužbi porodice jedne ubijene devojčice, kao i krivični postupak koji je pokrenulo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Suđenje u parničnom postupku počelo je potresnim svedočenjima roditelja ubijene dece. Nakon toga svedočio je i otac dečaka ubice pred Višim sudom.

Zbog ovih procesa porodici Kecmanović zamrznuta je imovina.

Još početkom aprila najavljeno je svedočenje majke Miljane Kecmanović. Razredni starešina takođe je svedočila na jednom od ročišta i ona je opisala kako se K. K. ponašao u školi i da ona nije primetila ništa neobično.

Takođe utvrđeno je da je u radu sekretara škole, pedagoga i psihologa ove škole na Vračaru utvrđen porpust, prema svedočenjima direktorice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar