Ivan Kontić Foto: MUP

Ivanu Kontiću (30) potvrđen je pritvor koji mu je odredio Viši sud u Novom Sadu dok se skrivao u Crnoj Gori od pravosudnih organa Srbije, koji ga terete za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta, brutalnim prebijanjem.

Portparokla suda Jelena Ostojin precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odlučio da ostane na snazi prethodna odluka o pritvoru.

Kontić je juče saslušan pred sudijom na okolnosti pritvora i bekstva,kojem je rekao da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

On je u utorak izručen iz Crne Gore zbog sumnje da je 24. avgusta premlaćivanjem Miljana Mandića u Novom Sadu, prema oceni tuzilaštva, pokušao da ga ubije, za šta je istraga protiv njega pokrenuta tek 12. septembra.

Kontić će sutra biti priveden na saslušanje pred tužioca u vezi sa krivičnim delom pokušaj ubistva za koje ga tereti, pred kojim će moći da detaljno iznese svoju odbranu, koju je najavio nakon hapšenja u Podgorici.

On je u utorak izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana skrivanja. Nakon toga Ministarstvo pravde Srbije je uputilo molbu za njegovo izrucenje, a on je dao saglasnost da bude izručen.

Mandić je kao oštećeni ranije ispitan u tižilaštvu.

Zajedno sa Kontićem osumnjičeni su u ovom slučaju O. L. i L. V, koji se terete za krivična dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom okrtobra su pušteni da se brane sa slobode.

Novosadska policija je ranije saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio „obe podlaktice“.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti nakon što je 11. septembra na društvenim mrežama objavljen video snimak na kome se vidi prebijanje mladića.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar