Foto: Nova.rs

Ivan Kontić, koji je juče izručen Srbiji iz Crne Gore i koji se sumnjiči za brutalno prebijanje Miljana Mandića (28) avgusta ove godine, danas je saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu. Posle saslušanja javnosti su se obratili njegovi branioci advokati Zora Dobričanin Nikodijević i Dejan Bugarski.

Dejan Bugarski, advokat uhapšenog Ivana Kontića, nakon današnjeg saslušanja u sudu, istakao da će odbrana tokom dokaznog postupka izneti sve dokaze kojima će dokazati da u pomenutom slučaju ne postoje svi bitni elementi krivicnog dela pokušaj ubistva, a koje se njegovom branjeniku stavlja na teret. On je istakao i da je Kontić unapred osuđen u javnosti, bez suđenja.

„Na navedenom ročištu odbrana je iznela stav u pogledu osnovanosti određivanja pritvora i detaljno i konkretno je osporeno više nepravilnosti koje postoje u ovom postupku u procesnom smislu. O detaljima u ovom trenutku ne bih govorio jer je postupak u toku ali Vas ovim putem molim da se postuje prezumpcija nevinosti u odnosu okrivljenog jer je zaista nedopustivo da se u pojedinim medijima već mogu pronaci naslovi i delovi teksta iz kojih se jasno zaključuje da je naš klijent “ već odavno osuđen“ a faktički tek danas smo bili u situaciji da sud odlučuje o meri obezbeđenja njegovog prisustva u postupku, a svoju odbranu ce izneti tek u petak 11.12.2020″, rekao je Bugarski i dodao:

„Koleginica Dobričanin i ja smo izvršili detaljnu analizu predmetnog spisa i odbrana je spremna za dalji tok postupka u kome ćemo dokazati da u konkretnom slučaju ne postoje svi bitni elementi bića krivičnog dela ubistva u pokušaju koje se trenutno stavlja na teret našem klijentu, već da se eventualno može razmatrati postojanje nekog drugog krivičnog dela o čemu ćemo govoriti pred nadležnim organima“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar