Foto: Nova.rs

Tri osobe fizički napale novinara i direktora Gazeta metro u utorak u Prištini. Valjon Silja je napadnut nakon gostovanja na Televiziji 7, gde je učestvovao na panelu o suđenju bivšim liderima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova u Hagu, navodi Sejf džurnalists.

Valjon Silja je napadnut nakon gostovanja na Televiziji 7, gde je učestvovao na panelu o suđenju bivšim liderima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova u Hagu, navodi Sejf džurnalists.

Kako se navodi u saopštenju, napad je prijavljen kosovskoj policiji, a Silja je dobio medicinsku pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova.

Za Udruženje novinara Kosova, ovaj napad na Silju je potpuno neprihvatljiv i predstavlja ozbiljan pokušaj da se ometaju mediji i oslabi sloboda izražavanja na Kosovu. Ovaj nasilni napad na novinara osudila je i Evropska federacija novinara (EFJ), prenosi RTS.

Sejf džurnalists mreža, koja predstavlja više od 8.200 medijskih profesionalaca na Zapadnom Balkanu, pridružuje se osudama ovog napada i poziva nadležne organe da odmah pronađu i uhapse odgovorne. Takođe poziva kosovske vlasti da osude ovakve napade i pokažu da im je stalo do slobode medija.

***

BONUS VIDEO – Rasplet u slučaju ranjavanja Srbina na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar