Dželjalj Svečlja Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je večeras kako je Srbin M.I. ranjen na putu Leposavić – Zvečan, kada je na njega pucao pripadnik MUP jer se "nije zaustavio na signal policajca da stane".

Svečlja je naveo da Kosovska policija i Policijski inspektorat Kosova sprovode intezivne istrage o ovom ranjavanju.

„Prema prvim uviđajima, nakon signala policajca da stane, vozač se nije zaustavio već je nastavio u pravcu Zvečana. Nakon toga, policijski službenik je iz pištolja pucao na automobil, pri čemu je povređen građanin M.J.“, izjavio je Svečlja.

Nakon obavljenog razgovora Inspektorata policije i odlukom tužioca, četvorici policijaca je, kako je napisao Svečlja na Fejsbuku, određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da nisu prijavili slučaj i jedan zbog neprijavljivanja i učešća u ovom incidentu.

Tokom dana, Kosovska policija je ove službenike suspendovala.

„Kako bi se razjasnile sve okolnosti, istrage će se nastaviti intenzivno i svi koji su počinili prekršaj suočiće se sa zakonom“, poručio je kosovski ministar policije.

Podsetimo, sinoć je iz vatrenog oružja ranjen M. J. koji se nalazi u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Ranjavanje se desilo na Bistričkom mostu, u blizini punkta specijalne jedinice Kosovske policije.

U Domu zdravlja Zvečan su za Kosovo onlajn ranije rekli da je ranjeni M. J. izjavio da su na „njega pucali pripadnici specijalne policijske jedinice“ u blizini Bistričkog mosta dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu.

Kosovska policija prvo je sinoć negirala da su njeni pripadnici umešani u ovu pucnjavu, međutim danas je promenila iskaz i navela da je jedan njihov policajac umešan u pucnjavu, a kao razlog za sinoćne demantije navode da im on prvobitno nije priznao da je umešan u incident, prenosi KoSSev.

***

BONUS VIDEO – Rasplet u slučaju ranjavanja Srbina na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar