Foto:MUP Srbije

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je sinoć da je bivši direktor crnogorske Uprave za nekretnine Dragan Kovačević za kojim traga tamošnja policija se nalazi u Srbiji. Na ovu informaciju, danas je reagovao MUP Srbije i ističu da Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavestila Srbiju o potraživanju bivšeg direktora, da poternica nije raspisana ni preko Interpola, kao i da je potrebno da crnogorska policija samo pošalje zamolnicu, i da će onda srpska policija izvršiti provere.

„Mislim da je otišao u Srbiju. Ne znam da li ga Srbija skriva, ali se baš nešto ne trude da ga pronađu, ne mogu da tvrdim“, kazao je Abazović sinoć za TV Prva, te dodao da ne zna nikog ko beži a nije prekršio zakon.

MUP Srbije reagovao je danas i saopštio da „gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbednosnim pitanja u Crnoj Gori, i da zato veruju da je njegova izjava koja je bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbednosne strukture posledica neiskustva i loših informacija.

„Da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Republike Srbije želi da i njega i javnost obavesti da: Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavestila Srbiju da potražuje Kovačevića, da je Srbija član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla poternicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola. Da je Crna Gora izdala međunarodnu poternicu za Draganom Kovačevićem Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obaveštavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, poternice nema. Ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji mi o tome ne znamo ništa niti možemo da znamo. Ako Crna Gora želi da proveri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provere“, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju, srpska policija poziva Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije, i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala.

Podsećanja radi, Dragan Kovačević uhapšen je 23. decembra zbog sumnji da je organizovao kriminalnu grupu koja je državno zemljište u zoni Morskog dobra nezakonito upisivala na fizička i pravna lica. Kovačević je 24. februara pušten na slobodu nakon što mu je istekao pritvor koji mu je ranije odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda. Policija je za njim raspisala potragu, ali za sve ovo vreme nije uspela da ga pronađe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar