gašenje požara na Mokroj Gori Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Veći deo požara na Mokroj Gori je pod kontrolom i trenutno nema ugroženih domaćinstava, izjavio je danas vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a, Luka Čaušić.

On je naveo da su na gašenju požara angažovana 132 vatrogasca-spasioca sa 42 vozila, pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a sa četiri letelice, kao i 25 pripadnika Specijalizovane jedinice civilne zaštite i 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

„Požar je zbio juče oko 17 časova i zbog izuzetno jakog i vrelog vetra, munjevito se proširio. Vatrogasci veći deo požara, sa tri strane, drže pod kontrolom a trenutno rade na uspostavljanju kontrole na najnepristupačnijem delu terena“, naveo je Čaušić a preneo MUP.

Dodao je da je požar zahvatio više od 100 hektara, a da u gašenju učestvuju helikopteri „gazela“, Erbas H-145 kao i dva Bel 212.

„U slučaju da ne dođe do nekih ekstremnih uslova, nadam se da idemo ka povoljnom rešenju“, naveo je vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije.

Najavio je da će uzrok požara biti naknadno utvrđen i apelovao na građane da budu oprezni prilikom boravka u prirodi, da ne prilaze otvorenim plamenom šumi, a naročito da ne bacaju opuške cigareta kako ne bi izazvali požare.

BONUS VIDEO: Vatrogasci i Helikopterska jedinica MUP-a nastavlјaju sa gašenjem požara na Mokroj Gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar