Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Učitelju glume i vlasniku privatne škole "Stvar srca" Miroslavu Aleksiću (69), koji je osumnjičen za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad svojim učenicama produžen je danas pritvor za još mesec dana, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Milena Radulović i Iva Ilinčić prijavile Aleksića, Foto:Nova S/Goran Srdanov/Nova.rs

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je odlučujući o predlogu za produženje pritvora Višeg javnog tužilaštva, danas donela rešenje kojim je prema Miroslav Aleksić produžila pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela silovanje i seksualno uznemiravanje.

Podsetimo, Aleksić je uhapšne nakon što su ga policiji prijavile mlade glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, kao i još tri devojke. Ubrzo je podneta još jedna krivična prijava koju je potpisalo još nekoiliko devojaka, a navodno zasad ima bar 26 oštećenih žrtava.

Milena Radulović i advokati Denis Bećirić i Jugoslav Tintor nakon saslušanja
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mlade glumice saslušane su u prostorijama Višeg tužilaštva pre skoro mesec dana, gde su satima, do detalja pričale kroz kakvu su torturu prošle u školi poznatog beogradskog pedagoga.

Iva Ilinčić sa ocem Srđanom, advokat Jugoslav Tintor Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Aleksić je negirao krivicu tvrdeći da ne zna zašto su ga učenice optužile, a tokom dosadašnje istrage saslušano je i nekoliko svedoka.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar