Saslušan Mika Aleksić, negirao krivicu

Hronika 18. jan. 202118:37 > 18:51
Podeli:
Miroslav Mika Aleksić Foto:printscreen/TV lica/RTS

Profesor glume Miroslav Aleksić, koji se tereti za silovanje i seksualno napastvovanje nekoliko devojaka, među kojima je i glumica Milena Radulović, doveden je danas u Palatu pravde na saslušanje i kako saznajemo on je negirao krivicu.

Piše: Tanja Milovanović

Saslušanje je završeno, a kako nezvanično saznajemo, Aleksić je u tužilaštvo sproveden oko 15 sati.

Inače, Aleksić je rekao „da ne zna zašto su devojke to ispričale i da nije tačno“.

Inače, profesor glume Miroslav Mika Aleksić, suočava se sa optužbama za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Njegov advokat u policiji bio je Dragan Plazinić, ali je njemu istekla legitimacija. Tužilac je zato odredio advokata po službenoj dužnosti Željka Grbovića.

Aleksić je u međuvremenu imenovao novog advokata.

„Danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan osumnjičeni Miroslav Aleksić. Osumnjičeni se tereti, da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Prilikom saslušanja osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja osumnjičenog od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, predložen je pritvor iz razloga predviđenim članom 211 st.1 tač. 2, 3 i 4 ZKP-a. Odluka o pritvoru do sada nije dostavljena tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu.

S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka. Napominjemo da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena“, navode iz tužilaštva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar