„Milena je jako teško podnela saslušanje“

Hronika 20. jan. 202116:27 > 17:11
Podeli:
Milena Radulović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Milena Radulović, jedna od žrtava profesora glume Miroslava Aleksića saslušana je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a tokom petosatnog ispitivanja je do detalja ispričala šta je preživela.

Radulovićeva je iz tužilaštva izašla oko 16.15 sati, dok je saslušanje počelo još u 11 sati. Po izlasku mlada glumica nije bila u stanju da daje izjave, a njen advokat Denis Bećirić kaže za Nova.rs da je celo ispitivanje Milena jako teško podnela.

„Istraga sama po sebi nije otvorena za javnost u ovom slučaju koji se vodi, a tužilac je doneo odluku da se nikakve informacije koje se tiču nje ne iznose u javnost. Saslušanje se sutra nastavlja kada će biti ispitana još jedna žrtva, glumica Iva Ilinčić, a pretpostavljam da će se sledeće nedelje nastaviti sa saslušanjem ostalih devojaka. Za sada se ne zna koliko ima devojaka, a koliko čujem, javljaju se nove. Mi zastupamo četiri žrtve“, rekao je Bećirić i dodao:

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Denis Bećirić

„Milena je sve ovo, odnosno celo saslušanje teško podnela. U pojedinim momentima veoma teško“, dodao je Bećirić.

Sa druge strane, advokat Jugoslav Tintor istakao je da bi najbolje bilo da mediji zaštite privatnost napastvovanih devojaka, kako bi se sve one koje su pretrpele identičnu sudbinu osmelile i prijavile nadležnim organima.

Milena Radulović i advokati Denis Bećirić i Jugoslav Tintor
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, mlada glumica je u potresnoj ispovesti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61. Nakon njege ispovesti još devojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Inače, Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu, rekavši da ne zna zašto su ga devojke prijavile. Njemu je određen pritvor, a on se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Kako je Nova.rs već pisala, beogradska policija zatrpana je prijavama protiv Aleksića, poznatog učitelja glume. Prijavu su podnele još neke afirmisane glumice, a takođe njegovi bivši učenici javljaju se i iz inostranstva kako bi prijavili šta su sve proživeli dok su išli kod njega na časove.

Advokat Nemanja Jolović otkazao je juče punomoćje Aleksiću, koga je više devojaka, optužilo za silovanje i nedozvoljene polne radnje. Kako Jolović kaže za Nova.rs, stvar je lične prirode, odnosno nije znao ko su oštećene devojke, sve dok nije došao na saslušanje, kada je shvatio da je jedna od njih ćerka njegovog ličnog prijatelja i poslovnog saradnika, što je, prema njegovim rečima, nespojivo po Kodeksu o etici advokata.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar