Roditelji Milene Radulović ispred Palate pravde kao podrška

Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Milena Radulović, jedna od žrtvi profesora glume Miroslava Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad nekoliko devojaka, stigla je nešto pre 11 sati na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu, gde trenutno daje izjavu. Pored velikog broja novinarskih ekipa, koje se nalaze ispred tužilaštva, stigli su i Milenini roditelji kako bi joj pružili podršku.

Roditelji Milene Radulović ispred Palate pravde pojavili su se oko 14.30 sati.

Inače, Milena se danas na saslušanju pojavila u pratnji advokata Jugoslava Tintora i Denisa Bećirića, a ona će danas u tužilaštvu ispričati sve o strahotama koje je preživela.

Podsetimo, mlada glumica je u potresnoj ispovesti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61. Nakon njege ispovesti još devojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Inače, Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu, rekavši da ne zna zašto su ga devojke prijavile. Njemu je određen pritvor, a on se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Kako je Nova.rs već pisala, beogradska policija zatrpana je prijavama protiv Aleksića, poznatog učitelja glume. Prijavu su podnele još neke afirmisane glumice, a takođe njegovi bivši učenici javljaju se i iz inostranstva kako bi prijavili šta su sve proživeli dok su išli kod njega na časove.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Advokat Nemanja Jolović otkazao je juče punomoćje Aleksiću, koga je više devojaka, optužilo za silovanje i nedozvoljene polne radnje. Kako Jolović kaže za Nova.rs, stvar je lične prirode, odnosno nije znao ko su oštećene devojke, sve dok nije došao na saslušanje, kada je shvatio da je jedna od njih ćerka njegovog ličnog prijatelja i poslovnog saradnika, što je, prema njegovim rečima, nespojivo po Kodeksu o etici advokata.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar