Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs; shutterstock

U večernjim satima u utorak 1. novembra, manijak je napao devojku u kragujevačkom naselju Bubanj. Srećom, devojka se odbranila od napasnika i pozvonila na prva vrata, posle čega je manijak pobegao. Ovaj napad uznemirio je ceo Kragujevac, a najviše devojke i građane MZ Bubanj, naselja, koje je popularno među studentima za iznajmljivanje stanova. Ceo slučaj prijavljen je policiji, koja radi na otkrivanju počinioca, potvrđeno je našem portalu.

Već dva dana društvenim mrežama se širi upozorenje devojkama, da se čuvaju manijaka koji je u utorak napao jednu devojku u naselju Bubanj.

Foto: Društvene mreže

Pojava seksualnog predatora uznemirila je ceo Kragujevac, a pogotovo devojke koje žive same, saznaje naš portal na mestu događaja.

Bubanj je inače naselje koje je popularno među studentima sa strane za iznajmljivanje stanova.

Prednost naselja je što je blizu najvećih gradskih fakulteta, ali se s druge strane, studenti i meštani žale na lošu i kako ističu, „gotovo nikakvu“ uličnu rasvetu, pa se ne osećaju bezbedno.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Seksualni manijak je već dva dana tema među devojkama, od koje se, kako kažu ‘‘tresu‘‘. Studentkinje sa kojima smo razgovarali,  navode da se od tog događaja,  neprestano osvrću i osluškuju da li ih neko prati.

Dodaju i da se uveliko raspituju o kupovini suzavca i drugih sredstava za odbranu.

„Velika je panika među devojkama i među roditeljima. Ja živim sa roditeljima i na neki način se i sigurnije osećam, ali, moje koelginice koje žive same, jako su uplašene zbog svega. Ovde na Bubnju gotovo i da nema ulične rasvete, koju god siluetu da vidimo mi se uplašimo. Generalno, ja se uveče ne osećam sigurno, ne samo u naselju, već gde god da krenem. Uvek gledamo da budemo u grupi i da je sa nama bar jedan drug. Kada neka drugarica dolazi kod mene, uvek izađem da je sačekam i posle toga ispratim do taksija. Uveče izbegavamo pešačenje, čak i ako je razdaljina samo desetak minuta hoda, mi zovemo taksi“, ispričala nam je uplašena V.R, studentkinja treće godine.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U jednoj od „zavučenih zgrada“ na Bubnju živi i M.B. studentkinja pete godine na Farmaciji. Kaže da do sada nije imala nikakvih neprijatnosti u kraju, ali da joj posle napada  na devojku, nije svejedno.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

„Ovo mi je završna godina i iskreno, do sada se nisam plašila. Međutim, sada me je strah da izađem uveče. Uglavnom sam se vraćala sama, ali sada sam se dogovorila sa drugaricama da idemo zajedno. Druga moja opcija je, da sve vreme kada se vraćam u stan, sa nekim razgovaram telefonom. Bar da taj neko, ko ide iza mene, vidi da sa nekim pričam, svakako je bolje nego da idem sama“, rekla je M.B. studentkinja koja iznajmljuje stan na Bubnju.

U Ulici Prvog maja, gde se i dogodio napad, razgovarali smo sa mladom devojkom, koja je zbog celog slučaja bila vidno preplašena i koja nam je kratko rekla, da sinoć „nije smela da izađe iz stana“.

„Trebalo je da se vidim sa prijateljima, ali sam ih zamolila da oni dođu kod mene. Zgrada je malo zavučena, a ispred ulaza je mračno. Stvarno me je strah“, rekla nam je ova studentkinja koja živi sama.

Policija traga za manijakom

Ceo slučaj seksualnog napastvovanja prijavljen je policiji iste večeri, odnosno u utorak 1. novembra, potvrdili su za Nova.rs u  kragujevačkoj Policijskoj upravi.

Navode, da policija sprovodi sve mere i radi na otkrivanju identiteta muškarca koji je prijavljen za napad, ali nisu mogli da otkrivaju nikakve informacije u vezi sa opisom i izgledom napadača.

BONUS VIDEO: Vanja Ejdus – do 40-tih godina prošlog veka u zakonu Srbije nije postojao termin silovanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar