Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra oteo devojčicu (12) u selu Suvi do, sa kojom je nekoliko dana uspešno bežao policiji, pokušava na sve načine da ubedi sud da je neuračunljiv, iako su veštaci koji su ispitivali njegov psihijatrijsko stanje jednoglasno zaključili suprotno.

Članove komisije veštaka čine lekari Specijalne psihijatrijske bolnice u Beogradu koji su analizirali Jovanovićevo psihijatrijsko stanje kao i lekari Kliničkog centra u Nišu. Njihov nalaz osporila je odbrana optuženog Jovanovića, tvrdeći da on u vreme kada je oteo devojčicu nije bio uračunljiv.

Poslednji pretres na suđenju koje traje u Višem sudu u Nišu upravo je protekao u diskusiji oko neuropsihijatrijskog veštačenja, a da li će sud pokloniti poverenje veštacima ili odbrani Jovanovića, biće poznato nakon izricanja presude.

Podsetimo, Jovanović je na prethodnom ročištu, koje je održano u julu, delimično priznao delo, kao i činjenice i okolnosti krivičnog dela koje su opisane u optužnici.

Podsetimo, Jovanović je deset dana držao zatočenu devojčicu kada su ih slučajno vikendaši otkrili u selu Pasjača. On je bio još pet dana u bekstvu da bi bio uhvaćen na lokalnom groblju u selu Malča kod Niša.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare