Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz Malče, optuženom za otmicu i zlostavljanje 12-godišnje devojčice iz Suvog Dola, trebalo bi da bude nastavljeno danas ispitivanjem veštaka Zavoda za sudsku medicinu Niš, saznaje agencija Beta u Višem sudu u Nišu.

Na prethodnom ročištu, 2. oktobra, o zločinu je svedočila devojčica koju je Jovanović krajem prošle godine oteo na putu do škole.

Devojčica koja ima status posebno osetljivog svedoka ispitivana je iz posebne prostorije, u prisustvu stručnog lica Centra za socijalni rad i upotrebom tehničkih sredstava za prenos slike i zvuka.

Pročitajte još...

Roditelji otete devojčice su po završetku ročišta rekli da je njihova ćerka više od dva sata govorila o detaljima koji ni njima nisu bili poznati.

U sudskom postupku, koji se protiv Jovanovića vodi pred Višim sudom u Nišu, do sada su saslušani i lekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili psihijatrijsko veštačenje optuženog i lekari Kliničkog centra Niš koji su lečili devojčicu nakon otmice.

Jovanović je optužen da je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša na putu ka školi, a ona je pronađena 29. decembra u napuštenoj kući u Pasjači, posle potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca, pripadnika odreda Žandarmerije i građana.

On je uhapšen 5. januara ove godine na groblju u Malči, svega stotinak metara dalje od kuće u kojoj je živeo.

Pročitajte još...

Istraga protiv njega pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo 22 godine u zatvoru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar