Pukom srećom je izbegunta velika tragedija kada je Svetomir Aničić (34) iz Veternika u punoj brzini uleteo automobilom u baštu kafića. On je uhapšen jer je sinoć oko 1.30 časova posle ponoći "mercedesom" uleteo u baštu lokala i tom prilikom povredio dve devojke.

„Aničić je više puta hapšen i privođen zbog izazivanja nereda i ima više krivičnih i prekršajnih prijava. Poreklom je iz Loznice a ima prebivalište u Veterniku i član je novosadskog ogranka navijačke grupe FK Partizan koja je deo jedne beogradske frakcije navijača beogradskog prvoligaša. Nakon što je pobegao sa mesta nesreće iza njega su ostala lična dokumenta a automobil koji je vozio nije registrovan na njegovo ime. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova a slučaj je preuzelo nadležno javno tužilaštvo i njemu se na teret stavlja da je počinio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći“, kaže naš sagovornik.

Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Očevidac nemilog događaja priča za „Blic“ da su nakon proslave rođendana u bašti kafića ostale samo povređene devojke dok je ostatak gostiju bio u kafiću kako bi pomogli da se raščisti i kako pomogli da se odnesu ostaci hrane i pića i pokloni.

„Prekoputa kafića nalaze se kontejneri i otišao sam da bacim ostatke hrane i neku ambalažu. Dok sam prelazio put čuo sam neki udarac u Ulici Bore Prodanovića koja izlazi pravolinijski na kafić koji je na „T“ raskrsnici tako da je iz te ulice mogao samo da skrene levo ili desno. Međutim, on je zbog velike brzine odskočio od ležećeg policajca, dodao gas i produžio direktno u kafić. Ja sam već bio kod bašte i samo sam stao iza drveta i skamenio se. Da sam došao sekund pre sigurno bi naleteo i na mene“, priča uzrujano naš sagovornik.

Dodaje da je izbegnuta velika nesreća zato što je samo desetak minuta pre u bašti kafića bilo petnaestak ljudi koje je vlasnik kafića upozorio da su već probili radno vreme lokala i zamolio ih da završe slavlje što su oni i učinili i počeli da spremaju nered koji je ostao posle žurke.

Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Zaista ne znam kakav je to čovek. Izašao je nonšalantno iz automobila, pitao da li je nekoga ubio i samo se odšetao. Svi smo bili u šoku i nikome nije palo na pamet da ga zaustavi jer smo se uplašili za drugarice i odmah poskakali da vidimo kako su i da im ukažemo pomoć. Odmah smo zvali Hitnu koja je na sreću došla u ekspresnom roku i odvezla naše drugarice. Pukom srećom je izbegnuta velika tragedija i koliko čujemo one se oporavljaju ali su još u bolnici“, priča sagovornik odmahujući glavom u neverici.

Razgovarali smo i sa jednom od povređenih devojaka. M.R. je završila sa slomljenom ključnom kosko, polomljenim rebrima i ima povrede glave. Ona je rekla da je sada bolje, ali da ne može da priča previše jer su pregledi u toku.

Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Bila sam u lokvi krvi, ležala na betonu, a on je hladnokrvno pitao da li je ubio nekoga i udaljio se sa lica mesta, iako sam ja nepomično ležala“, rekla je ona.

Kako kaže cela glava joj je u hematomima i rasekotinama.

Inače, Aničić se „proslavio“ po incidentima na utakmicama. Za njega se pročulo kada je u novembru 2013. godine, na 145 večitom derbiju skinuo pantalone i donji veš i pokazao zadnjicu.

Bonus video: Policija u Zemun polju pokušala da zaustavi BMV, vozač im uzvratio hicima iz pištolja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare