Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Viši sud u Beogradu odredio je kućni pritvor Vuku F. (20) osumnjičenom da je 27. jula ove godine bacio ručnu bombu M-75 u dvorište kuće Lj.C. u Bariču, u čemu mu je pomogao Pavle B, Više tužilaštvo najavilo žalbu na odluku suda.

Sud je osumnjičenom izrekao meru zabranje napuštanja stana uz elektronski nadoz, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.
Osumnjičeni je juče lišen slobode, a danas je saslušan u tužilaštvu gde je izneo svoju odbranu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da mu odredi pritvor.

Pročitajte još:

Naredbom o sprovođenju istrage Vuku F. se na teret stavlja krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.
Pavle B. se tereti za krivično delo Izazivanje opšte opasnosti u pomaganju i protiv njega će krivična prijava biti podneta u redovnom postupku.
Postoje osnovi sumnje da je Vuk F. 27. jula oko 3 časa posle ponoći došao vozilom marke „Fiat punto“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Pavle B, u ulicu Cvetna odakle je iz žbunja uzeo ručnu bombu.
Zatim su, kako se sumnja, produžili do raskrsnice ulica Prvog maja i Budimira Davidovića, gde je Vuk F. izašao iz vozila i otišao do kuće oštećenog Lj.C., gde je aktivirao i bacio ručnu bombu ka dvorištu kuće.
Bomba je eksplodirala i napravila oštećenja na kući Lj.C. kao i na još dva automobila i na jednom kamionu koji su bili parkirani neposredno pored kuće.
Osumnjičeni se potom trčećim korakom vratio do vozila u kojem ga je čekao Pavle B, pa su se zajedno udaljili u pravcu Obrenovca.

BONUS VIDEO: Eksplozija bojlera u Čačku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare