Kokanović: Novi protest advokata u subotu

Hronika 29. sep. 202108:17
Podeli:
Čedomir Kokanović Foto:N1

Jedan od organizatora advokatskih protesta "Ni korak nazad" Čedomir Kokanović ocenio je danas da advokatura "ima pravo na gradjansku neposlušnost i nenasilne oblike otpora" i dodao da je upravo ona "najpozvanija da podigne glas kod teških i dalekosežnih zloupotreba".

Kokanović je jučerašnje saopštenje Visokog saveta sudstva ocenio kao „uključivanje u kampanju bankarskog lobija“ i pozvao taj savet da osudi „koruptivno“ postupanje Vrhovnog kasacionog suda (VKS) „umesto što gradjanima negira demokratsko pravo na mirno okupljanje i slobodu govora“.

Pročitajte još...

„Visoki savet se tim saopštenjem uključuje u kampanju bankarskog lobija da posle tri godine dosledne sudske prakse u korist klijenata banaka, naprasnom promenom stava Vrhovnog kasacionog suda opljačka više od pola miliona gradjana“, naveo je Kokanović u saopštenju.

On je ocenio da savet negiranjem veličine portesta i upotrebom formulacije „dopuna pravnog stava“ za stav VKS, Visoki savet sudstva postaje „deo koruptivne kampanje bankarskog lobija“.

Kokanović je istakao da advokati neće odustati dok VKS ne povuče sporni stav i najavio novi protest za subotu 2. oktobar ispred Ustanog suda u Beogradu.

BONUS VIDEO: Policija poziva advokate i pita ih da li idu na protest

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar