Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pritvorenik Janko Vukadinović povređen je pre nekoliko dana u Istražnom zatvoru u Crnoj Gori kada su pritvorenici jedne sobe polomili otvor na vratima i polili ga vrelim uljem. Kako Pobjeda saznaje, Vukadinović je napadnut kada je išao na tuširanje. Njega je vrelim uljem polio jedan od pritvorenika sobe u kojoj borave članovi kavačkog klana i njima bliske osobe.

Vukadinović, koji je u policijskim evidencijama označen kao pripadnik škaljarskog klana je prolazio pored sobe u kojoj borave kavčani i jedan od njih kroz otvor je prosuo ulje po njegovim nogama.

Njemu je ukazana pomoć, a jedan od pritvorenika, koji je, kako je to sam kazao, napao Vukadinovića, smešten je u samicu, piše Pobjeda.

Vukadinović se nalazi u pritvoru zbog šverca droge i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podorice kada su krajem marta 2018. godine u centru Podgorice, u lokalu „Forum“ likvidirani Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović.

 

Kao direktni izvršilac označen je Marko Jovanović, dok su Janko i njegov brat Predrag, bili optuženi da su ubicu dovezli do centra grada i sačekali ga na određenoj lokaciji nakon izvršenja likvidacije.

U međuvremenu, Specijalno državno tužilaštvo protiv Vukadinovića prikupilo je nove dokaze za pripremanje likvidacije dvojice Beograđana u Tivtu, bliskih kavačkom klanu. Vukadinovića terete da je iz zidina spuškog zatvora organizovao likvidaciju Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i njegovog prijatelja Marka Miljkovića u januaru, u Tivtu.

Kao članove kriminalne organizacije uhapšeni su Radovan Stanišić, Nikšićanin Mile Jovanović i Goran Marković.

Vukadinović je bio osuđen na dve godine zatvora jer je aktivirao bombu ispred vrata tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića.

Napad eksplozivom na imovinu Radulovića dogodio se 23. decembra 2013. godine, u podgoričkom naselju Blok 6. U napadu nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Bonus video: Hapšenje Veljka Belivuka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar