Foto: Nova.rs

Nakon jučerašnje proslave titule FK Crvena zvezda izbila je tuča u Beton hali, a prema pisanju medija stradali su restorani „Lafajet“ i „Temperament“. Menadžer tih ugostiteljskih objekata Aleksandar Kajmaković u februaru je, prema pisanju Blica, u Upravi kriminalističke policije navodno rekao da je jedan od vlasnika „Temperamenta“ ministar Nebojša Stefanović, koji je to ubrzo demantovao.

Podsetimo, tužilaštvo je saopštilo da je privedeno 109 osoba, a da je 10 zadržano. Pojedini mediji su javili da je došlo do sukoba sa obezbeđenjem lokala koje su činili Partizanovi navijači. Huligani su lomili inventar, a uplašeni gosti su se krili.

Blic je ranije pisao da je poznati beogradski ugostitelj Kajmaković, zvani Aca Bosanac, u februaru privođen pa pušten, a da je Upravi kriminalističke policije tada ispričao navodno sve što zna o kriminalnim aktivnostima Veljka Belivuka, da je govorio o svojim vezama sa bivšim predsednikom FSS Slavišom Kokezom i da je rekao, kako su preneli izvori Blica, da je „na predlog Kokeze s njim i Nebojšom Stefanovićem, tadašnjim ministrom policije, otvorio restoran „Temperament“ u Beton hali“.

Kajmaković je, kako je pisao Blic, tvrdio u UKP da ga je Stefanović navodno tada „uputio na Aleksandra Papića kao kontakt osobu i predstavio mu ga kao svog ‘čoveka od poverenja’“. Dogovor je bio da prihodi od restorana idu „50 odsto Stefanoviću i Papiću“, a po 25 odsto njemu (Kajmakoviću) i Kokezi, rekao je Kajmaković, a preneo Blic, pozivajući se na svoje izvore.

On je, prema pisanju Blica, tada rekao i da je rasporedio poslove obezbeđenja svojih lokala, a da je ekipa Veljka Belivuka držala „Lafajet“, „Temperament“ i „Kazinu“, da su ga uveravali da je „mirno samo tamo gde oni čuvaju“ i stalno ga pitali kad će im dati da rade i ostale lokale. Inače, on je, kako je rekao, drugim dvema ekipama rasporedio „Tri šešira“ „Zlatni bokal“ i „Butik 3“. Kajmaković je, inače, prema pisanju Blica, „suvlasnik, direktor i menadžer“ tih ugostiteljskih objekata.

Navode Kajmakovića demantovao je ministar Stefanović. U saopštenju je tada naglasio da je spreman da onima koji su izneli te navode, kada dokažu svoje laži, prepiše ceo svoj navodni udeo u „Temperamentu“. „Zgrožen sam apsolutnim izmišljotinama koje su objavljene i to o nečemu što je lako proverljiva informacija. Jasno je da u Srbiji svako može da kaže šta god mu padne na pamet, ali zarad istine želim da istaknem da je reč o patetičnoj laži i da nije bilo teško proveriti da se radi o neistinama, koje plasiraju izvori iz pojedinih krugova. I to krugova sa pozamašnim imovinama i nekretninama, a koji su uporni u iznošenju svojih insinuacija zarad pokušaja moje političke diskreditacije“, rekao je Stefanović.

Kajmaković je, kako je naveo tada Blic, u UKP govorio i o „prijateljskim viđanjima“ sa Dijanom Hrkalović, dok je bila državna sekrtarka u MUP-u, kao i da joj se navodno žalio na Darka Eleza, osuđivanog bosanskog kriminalca koji se dovodi u vezu sa Belivukom, a koji mu je pravio probleme i pretio u „Butiku 3“. Kasnije se, navodno, Elez više nije pojavljivao u njegovim lokalima, preneo je u februaru Blic.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare