Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

Mesec dana je prošlo od hapšenja vođe navijača Veljka Belivuka, a prema najavama predsednika države Aleksandra Vučića, ali i visokih funkcionera MUP, policija i tužilaštvo imaju sve neophodne dokaze protiv kriminalne grupe koju je on predvodio. Stravični snimci ubistava i mučenja, fotografije iskasapljenih tela žrtava, video zapisi sa nadzornih kamera objekata u kojima su se zločini događali, ali i presretnuti razgovori između pripadnika Belivukove grupe u kojima su dogovarane likvidacije, samo su neki od prikupljenih dokaza.

Proteklih dana intenzivni su pretresi štek-vikendica, ali i ugostiteljskih lokala, koje su obezbeđivali pripadnici grupe Velje Nevolje. Dosad smo imali priliku da čujemo da policiji i tužilaštvu ne manjka dokaza, te da je osuđujuća presuda u sudskom postupku, pod uslovom da do njega dođe, gotovo izvesna.

Pročitajte još:

I sam predsednik države je pričao o dokazima protiv Belivuka, te je tako bilo planirano da se, u četvrtak i na televiziji, objave snimci mučenja i kasapljenja ljudi, do čega, ipak, nije došlo.

O tome koliko su jezivi i uznemirujući snimci govori i činjenica da su roditelji nestalih mladića, za koje se sumnja da su ubijeni od strane ekipe Velje Nevolje, molili predsednika da ih ne objavljuje na televiziji.

To je samo deo dokaza protiv ove organizovane kriminalne grupe, koja je godinama unazad činila najteža krivična dela, među kojima su ubistva, otmice i iznude. Tragovi krvi u vikendicama koje je koristila Belivukova grupa, zaplenjeno oružje, zatim snimci sa kamera za nadzor, ali i audio snimci razgovora o ubistvima, samo su još neki dokazi.

Prema najavama visokih zvaničnika MUP, policija je tokom istrage došla do krajnje uznemirujućih tragova, među kojima su i fotografije iskasapljenih tela žrtava ove grupe.

Snimak kako nestaje Pink panter 

Javnost u Srbiji je videla neke od pomenutih dokaza, pa je tako na televiziji prikazan snimak sa nadzornih kamera na kome se vidi trenutak kada nekadašnji vođa bande „Pink Panteri“ Milan Ljepoja ulazi u štek-kuću Belivukove grupe u Ritopeku, iz koje nikad ne izlazi.

Foto: Printscreen/Pink, MUP

Ne postoji snimak na kom se vidi kako je Ljepoja ikada izašao iz te kuće. Sa druge strane, kamere su snimile kako, nekoliko dana kasnije, pripadnici grupe Belivuka u 18 kesa iznose nešto iz pomenute vikendice. Sumnja se da je reč o delovima tela Ljepoje.

Takođe, postoji i snimak razgovora na kome se čuje kako pripadnici Belivukove grupe dogovaraju likvidaciju Ljepoje.

Vežbali upucavanje snajpera

Javnost u Srbiji proteklih nedelja je imala priliku i da vidi snimak na kome se vidi kako Belivuk u šumi vežba pucanje iz snajpera. Naime, na pomenutom snimku je još jedna osoba, a kako je naknadno saopštio predsednik države, reč je o Nebojši Jankoviću, bivšem policajcu i pripadniku 63. jedinice Padobranskih brigada.

Foto: Printscreen/TvPink

Takođe, policija je u prethodnom periodu, u štek vikendicama koje su koristili pripadnici Belivukove grupe, pronašla obilje materijalnih dokaza. Između ostalog, reč je tragovima krvi i oružju.

Podsetimo, poslednjih nekoliko nedelja saslušan je veći broj ljudi zbog povezanosti sa grupom Veljka Belivuka, dok su pojedini, iz redova policije, uhapšeni. Između ostalog, saslušana je i nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, ali i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Takođe, priveden je i vlasnik brojnih ugostiteljskih lokala u Beogradu Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, čije je objekte obezbeđivala ekipa Velje Nevolje.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar