Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Suđenje fudbaleru Stefanu Mihajloviću, sinu nekadašnjeg reprezentativca Radmila Mihajlovića, koji je optužen da je u maju 2015. izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Dragan Radoičić (54), ponovo je danas odloženo u Višem sudu u Beogradu, ovaj put, zbog epidemiološke situacije u zemlji. Postupak protiv Mihajlovića traje već nekoliko godina, ali se nije pomerio sa početne tačke, a opravdanje za današnji izostanak uputio je navodno fudbalski klub iz Kine, gde Mihajlović trenutno igra.

Saobraćajna nesreća kojoj se sudi fudbaleru dogodila se 2015. godine u blizni Marakane u Beogradu. Mihajlović se tada, krećući se Bulevarom oslobođenja, zakucao u Radoičićev “punto” koji je ušao u raskrsnicu iz Ulice Veljka Lukića Kurjaka. Od siline udarce Mihajlovićev automobil je udario u drvo, a fudbaler je pobegao sa mesta nesreće.

Nesrećni Radoičić je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Pročitajte još:

Sve do pokretanja postupka Mihajlović je bio izričit u tome da nije kriv za izazivanje nesreće, sve dok se nije pojavio svedok koji je ispričao da je fudbaler prošao kroz crveno svetlo na semaforu i udario u “punto” u kom je bio Radoičić. Advokat odbrane Zora Dobričanin pronašla je svedoke zahvaljujući pozivima koji su uputili službi Hitne pomoći.

Međutim i pored toga, slučaju se ne nazire kraj ni šest godina kasnije, budući da je suđenje vraćano ispočetka, ročišta odlagana više puta, a svedok je naprasno promenio iskaz.

Mihajlović je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

I pored toga što je optužen, to nije smetalo njegovoj fudbalskoj karijeri koju je nastavio u Kini, a uporedo sa tim davao je izjave medijima.

Foto: Zoran Lončarević

Saobraćajna nesreća sa tragičnim ishodom nije jedina crna tačka u biografiji fudbalera. Naime, njegovo ime postalo je poznato široj javnosti nakon što je, godinu dana posle nesreće, u svojoj kući fizički nasrnuo na starletu Soraju Vučelić. Sve se odigralo u vili na Senjaku, gde je Soraja došla posle provoda sa drugaricama.