Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto, Privatna arhiva, Facebook

Vedran Repčić koji je ubijen jutros u naselju Braće Jerković, nije jedini sin poznatih sportista koji se proslavio puneći strane "crne hronike". Na ovoj listi su i Stefan Milojević, sin nekadašnjeg fudbalera Gorana Milojevića, potom Zvezdan Slavnić, sin slavnog košarkaša Zorana Moke Slavnića, Stefan Mihajlović bivši igrač Crvene zvezde i sin proslavljenog fudbalera Radmila Mihajlovića, kao i Milan Dabović, sin bivšeg trenera Vojvodine.

Vedran Repčić

Vedran Repčić, Foto: Privatna arhiva, Goran Srdanov/Nova.rs

Vedran Repčić, koji je ubijen jutros, sin proslavljenog fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića, bio je poznat beogradskoj policiji, a iza sebe imao je pozamašan dosije u kom su upisana razbojništva, kao i jedno ubistvo zbog kog je osuđivan. Takođe, Repčić je dovođen u vezu sa još dva ubistva u prestonici koja su do danas ostala nerasvetljena, a nakon što ih priznao na saslušanju, promenio je iskaz na sudu, tvrdeći da mu je priznanje iznuđeno.

Repčić je bio uhapšen zbog ubistva vlasnika prodavnice STR „Brka“. Reč je o ubistvu Milana Budimira, čuvara Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici koje se dogodilo 1. oktobra 1996. i o ubistvu taksiste “Beotaksija” Branka Topalovića 14. oktobra iste godine, kojem je u potiljak ispaljen smrtonosni hitac. Međutim, Repčić je kasnije ustvrdio da je priznanje u policiji o ova dva ubistva dao “pod prisilom i pretnjom”, a tokom istrage i suđenja on je oslobođen krivice za ova dva zločina zbog nedostatka dokaza. Takođe se dovodio u vezu ubistva starca tokom devedesetih godina, a njega je navodno ubio zbog 100 dinara.

Stefan Milojević

Stefan Milojević; Foto: Printscreen/Facebook

Stefan Milojević, sin nekadašnjeg fudbalera Gorana Milojevića, početkom godine „pao“ je na Palma de Majorki zbog posedovanja narkotika, oružja, policijskih znački. Milojević -fudbaler i MMA borac, od tada je u zatvoru, a sumnja se i da je vođa “United tribuns” moto bande koja je osnovana u Nemačkoj. U međuvremenu, snimljen je dokumentarac o tome kako su pala tri najveća kriminalca u Španiji, upravo u dokumentarcu je scena hapšenja Milojevića.

Na snimku se vidi kako policija upada u njegov stan na Majorci u kom je bio sa devojkom. Prilikom pretresa on je stajao mirno i odgovarao na pitanja koje mu je postavljao inspektor. Tada je u stanu pronađena veća količina novca, droge, policijske značke i uniforme.

Milojević je bio predsednik bajkerskog kluba “United tribuns” koji je obezbeđivao klubove i bordele po Španiji, a na taj način su navodno ubacivali svoje ljude koji su na tim mestima dilovali narokotike. Takođe su poznati i po nasilnim obračunima sa konkurentima.

Zvezdan Slavnić

Zvezdan Slavnić, sin slavnog košarkaša Zorana Moke Slavnića, koji je uhapšen pre tri godine zbog sumnje da je učestvovao u pljački zlatare u Austriji. Tada su ga označili kao pripadnika „Pink Panter“ lopovske bande. Osuđivan je u Srbiji zbog ubistva Olivera Jovanovića 1998., a 2010. zbog trgovine narkoticima. U KPZ Sremska Mitrovica odslužio je skoro trogodišnju kaznu zbog trgovine narkoticima, nakon što je kod njega pronađeno 150 grama heroina. U martu 1998. u klubu „Četiri sobe“ upucao je Olivera Jovanovića, koji je preminuo posle 12 dana, a navodni motiv pucnjave je bila svađa oko Ksenije Pajčin, njegove tadašnje devojke. Zbog toga je osuđen na devet i po godina, ali je nakon osam godina amnestiran. Tokom slobodnog vikenda 2002. izazvao je incident jer je udario vlasnika jednog restorana. Uhapšen je i 2008. kao član beogradsko-kruševačkog klana.

Stefan Mihajlović

Stefan MIhajlović, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U junu 2016. godine Stefan je u svojoj vili na Senjaku isekao Soraju Vučelić nožem po stomaku i vratu. Ona je, kako se tada navodilo, sa društvom došla u njegovu kuću, do sukoba je došlo kada mu je rekla da hoće da ide kući. Mihajlović je uzeo nož i iskao starletu po stomaku i vratu. Godinu dana ranije, izazvao je saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom. Sa očevim poršeom proleteo je kroz crveno svetlo i zakucao se u fijat punto. Stravična nesreća se, podsetimo, dogodila u blizini Marakane, kada se Mihajlović, krećući se Bulevarom oslobođenja, zakucao u Radoičićev „punto“ koji je ušao u raskrsnicu iz Ulice Veljka Lukića Kurjaka. Nakon sudara, Mihajlovićev džip se zakucao u drvo, a on je pobegao sa mesta nesreće. Nesrećni Radoičić je nakon nekoliko dana borbe za život preminuo u bolnici zbog teških povreda koje je zadobio, a Mihajlović se od pokretanja istrage branio tvrdnjama da nije prošao na crveno svetlo na semaforu.

Milan Dabović

 

Milan Dabović, brat naših košarkašica Milice i Ane i sin bivšeg trenera „Vojvodine“ uhapšen je sredinom septembra 2016. godine sa 2,4 kilograma kokaina u automobilu švajcarskih registarskih tablica. Akcija hapšenja odigrala se na Brankovom mostu u Beogradu. On je u svojoj odbrani rekao da je bio žrtva prijateljstva sa čovekom koji ga je zamolio da automobil prebaci na lokaciju na Vračaru na dan hapšenja, ali je i na poslednjem ročištu, kao i na početku suđenja, odbio da otkrije ime tog “prijatelja”, koji je očigledno bio dobavljač narkotika. Milan Dabović osuđen je na zatvorsku kaznu od šest godina zbog nošenja kokaina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar