Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan
Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan. Foto: detective-info.com.ua, privatna arhiva

MUP Srbije na tragu je da otkrije ko je iz bivše crnogorske vlasti godinama štitio “kavački” klan i njihove vođe.

Kako saznaje Borba, istraga se privodi kraju, a istražitelji već imaju operativne podatke o osobama koje su iz crnogorske vlasti bili zaštitnici “kavčana”.

Ko su zaštitnici Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u srpskoj vlasti javno još niko nije direktno izgovorio, ali je jasno da se radi o nekadašnjim najvišim funkcionerima MUP-a Srbije, u čijim rukama je i bio aparat neophodan za logističku podršku kriminalcima.

U kojoj meri i za koja konkretna krivična dela, ostaje da se vidi.

Od momenta bekstva Radoja Zvicera, i Srbija i Crna Gora su za njim raspisale međunarodne Interpolove poternice, zbog kojih on i u Južnoj Americi neprestano menja boravište, pa čak i države ovog dela sveta.

U potrazi za Zvicerom danonoćno razmenjuju informacije o njegovom kretanju preko nacionalnih biroa Interpola, ali da problem predstavlja to što on koristi lažna dokumenta i što je, kako se pretpostavlja, pod zaštitom tamošnjih narko-kartela.

„Za kretanje po Latinskoj Americi Zvicer koristi lažna dokumenta. Prema informacijama kojima raspolažemo, on ima falsifikovana dokumenta Severne Makedonije, Hrvatske i Ukrajine. Pritom je pod sigurnom zaštitom tamošnjih narko-bosova, koju je stekao jer je godinama unazad jedan od glavnih kupaca tona i tona kokaina, koji je zatim švercovao u Evropu“, prenose mediji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar