Dragoslav Kosmajac Foto: Screenshot N1

Biznismen Dragoslav Kosmajac (67), koji je bio zaražen koronavirusom, preminuo je u KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu.

Lekari su se za Kosmajčev život borili od 6. aprila, kada mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, zbog čega je bio stavljen na respirator.

„Kosmajac, za kog je utvrđeno da je zaražen koronom, u bolnicu je primljen 30. marta u teškom, ali stabilnom stanju. Najverovatnije zbog godina, ali i drugih zdravstvenih tegoba koje je imao, pozlilo mu je 6. aprila i stanje mu se naglo pogoršalo. Virus mu je zahvatio oba plućna krila, zbog čega je bio priključen na respirator. Borba za njegov život trajala je danima, ali je juče preminuo“, potvrdio je sagovornik za Kurir i dodao da nije utvrđeno na koji način se kontroverzni Zvezdarac zarazio.

Za Dragoslava Kosmajca, koji se dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima i navodno bio jedini sa ovih prostora koji je lično upoznao Pabla Eskobara, šira javnost čula je 2014, kada je uhapšen zbog sumnje da je utajio porez i nezakonito uknjižio zemljišta na Zvezdari, zbog čega su ga mnogi zvali srpski Al Kapone.

Foto: Goran Srdanov

Međutim, posle tri meseca provedena u pritvoru, kao i dva sudska postupka, on je krajem 2018. pravosnažno oslobođen svih optužbi i nastavio je da živi kao slobodan čovek.

„Bio je slabog zdravlja, imao je srčane tegobe, zbog kojih mu je pozlilo i kada je bio uhapšen. Upravo je njegovo zdravstveno stanje bio jedan od razloga zbog kojih je posle tri meseca u pritvoru, uz kauciju od 200.000 evra, bio pušten da se brani sa slobode“, objašnjava sagovornik.

Posle njegovog hapšenja otkriveno je da je Zvezdarac vodio dvostruki život.

„Živeo je povučeno, vozio se na „vespi“, kupovao na kioscima brze hrane, sam skupljao kirije od lokala koje je izdavao.

Tokom iznošenja ličnih podataka u tužilaštvu, otkrio je da je vlasnik samo jednog vozila – kombija iz sedamdesetih godina, a da njegova supruga poseduje džip „lend kruzer“. Ipak, nabrajanje nepokretne imovine koja je u njegovom posedu i vlasništvu njegove supruge trajalo je oko 45 minuta“, podseća sagovornik.