Foto: Nova.rs

Ana Miketić (36) iz Zemuna, od 24. jula do 30. avgusta prošle godine, prošla je pravu golgotu – pretrpela je stravično nasilje od strane tadašnjeg partnera Nemanje G. (41), a i posle višemesečne borbe i dalje se oporavlja od svega. Nasilnik je u pritvoru, a Ana u razgovoru za Nova.rs ističe da je i dalje u strahu zbog svega što je doživela, kao i da svaki susret sa bivšim partnerom nju iznova vraća na svaki sekund bola koji je doživela.

Na početku razgovora za Nova.rs, žrtva brutalnog nasilja ističe da je jako mučno što suđenje i dalje traje, kao i činjenica da jednom mesečno mora da se susretne sa optuženim Nemanjom.

„I dok vama prepričavam sve, ja se tresem. Zamislite kako mi je kada njega vidim na suđenju. Ja izgubim glas, ne mogu da sastavim rečenicu. Sudija je rekao da će on biti od sada van sudnice kada sam ja tamo jer se sva tresem. Jednom mi je pretio u sudu i rekao: „Završiću ja sa ovim đavolima i demonima“, okretao se i popreko me gledao“, kaže Ana za naš portal.

Foto: Nova.rs

Kako ističe žena kojoj je od stravičnog nasilja izvađena slezina, boji se da će optuženi na kraju biti oslobođen jer sve već predugo traje.

„Svi njegovi svedoci su mene ispljuvali, ispala sam ja najgora. Ja se njega bojim i danas, bojim se da će završiti ono što je naumio prošle godine. On ističe da ja lažem, sudija ga je opominjao i na kraju ga je izbacio. Sudija je rekao i da je u pritvoru pravio probleme, da se tuče… Opominjao ga je da se ne ponaša tako“, navodi naša sagovornica i dodaje da je sledeće ročište zakazano za 17. jun.

Foto: Privatna arhiva

Prisećajući se perioda kada je bila zatočena u kući optuženog Nemanje, Ana kaže da je lakoverno otišla kod njega, ne sluteći da su pred njom dani zarobljeništva i stravičnog bola.

„Dane sam provodila zaključana u sobi, a kada bi se on pojavio dobijala bih mukotrpne udarce. Danima me je držao zatočenu u sobi na spratu. Nisam mogla da pobegnem jer je kvaka bila samo sa spoljašnje strane, a ključ je bio kod njega. Nije mi dozvoljavao da odem do toaleta, više puta mi se dogodilo da se uneredim. Kada bi ulazio u sobu, niotkuda bi vadio sprave koje je koristio da mi nanosi bol. Imao je neki pendrek kojim mi je polomio rebra, udarao bi me po glavi i ušima. Tukao me je sekirom, držao ju je ispod kreveta u spavaćoj sobi. Probio mi je bubnu opnu, gazio me je nogom po vratu, udarao pesnicama po celom telu, oči mi je zatvorio. Za kraj bi ostavio „po koji šamar“ ili bi me vukao za kosu, isčupao mi je više pramenova kose“, kroz suze navodi žrtva jezivog nasilja.

Foto: Privatna arhiva

Ana kaže da je sve znala i njegova majka, koja je bila sa njima u kući.

„Nekoliko puta je bila ispred vrata od te sobe u kojoj sam se ja borila za život, lupala je i pretila sinu: „Pozvaću policiju ako čujem još jedan udarac“, ali njega ništa nije zaustavljalo. On je i nju tukao, kaže da ju je gurao, udarao peškirom po glavi. Ona je stalno sedela u kući i plakala, rekla mi je da ga se boji. Jednom je u kući bila i njegova tetka, kada me je on iz sve snage udario i rekao joj: „Vidiš kakav je konj, treba to još da se čereči“. Tada je njegova tetka ustala, nešto promrljala i izašla iz kuće. Jednom čak, kada je policija dolazila na vrata da me nađe jer je majka prijavila moj nestanak, Nemanjina majka je slagala i rekla da nismo tu. Uspela sam da pobegnem dok je on spavao“, kaže žrtva i dodaje da joj je dva dana, sve dok nije uhapšen, Nemanja slao preteće poruke.

„Rekao mi je da je skratio cev od puške, da će da krene ka Zemunu. Pisao mi je konstantno do petka, dok nije uhapšen. Pokušavao je da me zastraši na svaki mogući način da ga ne prijavim. Pa i njegova majka me je molila da ga ne prijavim, da se mažem šminkom da moji roditelji ne vide povrede“ , zaključuje pretučena žena.

Podsetimo, Nemanja G. se tereti za krivična dela protivpravno lišenje slobode i teška telesna povreda opasna po život. Mučenje Ane Miketić je počelo 26. avgusta, a on je uoči toga na svojim društvenim mrežama javno pisao ljubavne poruke žrtvi koju je nakon toga brutalno tukao.

Osnovni sud u Obrenovcu osumnjičenom je odredio pritvor, a na saslušanju je izneo odbranu i negirao krivicu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare