Jutka robija u kruševačkom zatvoru od 20. januara

Hronika 25. dec. 202011:20 > 12:35
Podeli:
Milutin Jeličić Jutka Foto: N1

Milutin Jeličić Jutka dužan je da se 20. januara javi na izdržavanje tromesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad sekretaricom Marijom Lukić.

Autori: Tanja Milovanović i Nataša Latković

Ova informacija potvrđena je za naš portal iz Osnovnog suda u Brusu.

„U sud je primljena presuda 16 decembra, a nalog za izdržavanje kazne osuđeni Jeličić je dobio 21. decembra“, rekli su za naš portal.

Kako saznajemo, Jeličić će kaznu služiti u Okružnom zatvoru u Kruševcu.

Pročitajte još...

Borivoje Borović, advokat Marije Lukić, kaže za Nova.rs da će Jeličić verovatno svim silama pokušati da odloži izvršenje kazne.

„Nisam dobio tu informaciju o terminu, ali pretpostavljam da je tačno, čekalo se da mu pismenim putem stigne drugostepena presuda. Svakako, mislim da će pokušati da odloži izvršenje kazne, da će se vaditi na bolesti i slično, ali s obzirom na to da on ima već neke kazne, teško da će izbeći“, kaže Borović.

Podsetimo, Milutin Jeličić Jutka osuđen je jula ove godine na tri meseca zatvora. Jeličić je osuđen za seksualno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić, kojoj je duže vreme slao poruke lascivnog sadržaja. Tužilaštvo je u završnoj reči zatražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora, dok se Jutka izjasnio da mu je ceo postupak namešten.

Inače, Lukićeva je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu 8. marta 2018., podnela krivičnu prijavu protiv Jeličića, koji joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na radnom mestu, poslao čak 15.000 SMS poruka lascivnog sadržaja. Narednog dana, njoj je simbolično uručen otkaz, ali je ubrzo stigla i potvrda da je uradila pravu stvar – svojim potezom osmelila je još šest žena da učine isto.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar