Foto:Screenshot/Youtube/Insajder Video/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon što je sud potvrdio presudu kojom je nekadašnji predsednik Brusa Milutin Jeličić Jutka osuđen na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji, oglasila se njegova bivša saradnica Marija Lukić, inače žrtva, koja za portal Nova.rs kaže da je ova odluka podrška svim ženama koje su doživele neki vid seksualnog zlostavljanja.

„Čekam da mi presuda stigne pismenim putem, ovo mi je javio advokat. Srećna sam što je ovo jedan ogroman korak, ne samo za mene, već za sve žene u Srbiji, a isto tako i pokazatelj lokanim bahatim moćnicima, da nisu zaštićeni ni nedostižni pravdi“, kaže Lukićeva za naš portal.

Marija Lukić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, Milutin Jeličić Jutka osuđen je jula ove godine na tri meseca zatvora. Jeličić je osuđen za seksualno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić, kojoj je duže vreme slao poruke lascivnog sadržaja. Tužilaštvo je u završnoj reči zatražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora, dok se Jutka izjasnio da mu je ceo postupak namešten.

Pročitajte još...

Danas je Viši sud u Kruševcu potvrdio ranije donetu prvostepenu presudu.

Inače, Lukićeva je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu 8. marta 2018., podnela krivičnu prijavu protiv Jeličića, koji joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na radnom mestu, poslao čak 15.000 SMS poruka lascivnog sadržaja. Narednog dana, njoj je simbolično uručen otkaz, ali je ubrzo stigla i potvrda da je uradila pravu stvar – svojim potezom osmelila je još šest žena da učine isto.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare