Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Čedomir Jovanović, lider Liberalno demokratske partije, potvrdio je za Nova.rs da će se sutra pojaviti u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu kako bi dao izjavu povodom incidenta koji se, kaže, dogodio pre godinu dana.

„Danas je moj advokat kontaktirao Tužilaštvo i na taj način sam saznao vreme i datum davanja izjave, koju sam ranije bio sprečen da dam zbog boravka u bolnici“, rekao je Čedomir Jovanović na početku razgovora za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

„Drago mi je što smo na mestu na kojem to treba da se radi. Konačno biti u prilici da iznesem sve činjenice, ponudim adekvatne dokaze i na takav način stavim tačku na zloupotebu srpskog pravosuđa u mafijaškim obračunima koji se vode protiv mene“, dodao je Jovanović u izjavi za Nova.rs.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu ranije je naložilo policiji da protiv lidera LDP Čedomira Jovanovića podnese krivičnu prijavu zbog incidenta koji se dogodio pre dve nedelje ispred jednog lokala brze hrane u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu.

Čedomir Jovanović je u razgovoru za Nova.rs rekao da izjavu neće davati povodom pomenutog događaja, već povodom događaja koji se dogodio pre godinu dana.

„Poenta je u tome da me Tužilaštvo ne obaveštava o tome gde i kada treba da se pojavim, nego to sam saznajem preko svog advokata. To je očigledno postala praksa u Srbiji“, zaključio je Jovanović za Nova.rs.