Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Stefan Milašinović (24), koji je prošle nedelje, osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Luke Žižića, uskoro će se naći ponovo pred sudom zbog ubistva Nikole Zečevića u Kragujevcu.

Optužnica protiv Milašinovića podignuta je krajem jula ove godine, ali je Viši sud tražio dopunu što je i učinjeno.

Pročitajte još:

Iz Višeg javog tužilaštva u Kragujevcu dobili smo detalje ovog postupka.

„U vezi krivičnog postupka koji se vodi protiv Stefana Milašinovića iz Kraljeva, zbog krivičnog dela ubistvo iz čl. 113 KZ, izvršenog na štetu Nikole Zečevića iz Kragujevca, obaveštavamo Vas da je ovo tužilaštvo dana 25.07.2023. godine podiglo optužnicu protiv imenovanog, zbog krivičnog dela iz čl. 113 KZ i nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi st. 1 KZ, i da je Viši sud u Kragujevcu prilikom ispitivanja optužnice doneo naredbu da Više javno tužilaštvo u Kragujevcu dopuni istragu protiv okr. Milašinovića, što je i učinjeno donošenjem naredbe o dopuni istrage dana 10.11.2023. godine“, kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ubistvo Nikole Zečevića

Nikola Zečević Zeka (38) iz Kragujevca ubijen je 12. februara prošle godine. Na snimku nastalom kobne noći vidi se da je ubica sa fantomkom pratio Zečevića, a potom mu pritrčao s leđa i u njega ispalio više metaka.

Dok je žrtva bila na zemlji, naočigled mnogih prolaznika, ispalio mu je kobni hitac u vrat. Posle zločina ubica je otrčao u pravcu iz kog je došao, dok je nepomično telo ostalo na ulici.

Zečević je u tom trenutku još uvek bio živ, ali je preminuo na putu ka bolnici.

Ubijeni Zečević je bio vlasnik smeštaja „Vila Jelena“ u gradu na Lepenici. On je ubijen na svega nekoliko metara od tog objekta.

Zečević je inače slovio za žestokog momka i bio je umešan u nekoliko pucnjava. Pre nekoliko godina ranio je sina vlasnika poznate menjačnice u gradu, posle čega se momak dugo oporavljao i imao posledice. Na njega je Zečević ispalio ukupno šest metaka i odležao je višegodišnju zatvorsku kaznu u zatvoru u Požarevcu.

Po izlasku počeo je da se bavi trgovinom nekretnina, a postao je i vlasnik ugostiteljskog objekta „Vila Jelena“ u centru grada.

Imidž žestokog momka gajio je i na svom Fejsbuk profilu, gde je slikao oružje ili pozirao sa skupocenim automobilima. U gradu se pričalo da se bavi i poslovima sa one strane zakona, piše Telegraf.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar