Kafe bar Ritual Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Stefan Milašinović (24) iz Kraljeva osuđen je, prošle nedelje, za ubistvo Luke Žižića (37) 22. aprila 2022. godine na Novom Beogradu, ali ni tokom istrage ni suđenja nije otkriveno ko ga je i zbog čega angažovao za likvidaciju.

Istražitelji nisu otkrili ni koliko je novca dobio za ovaj „posao“.

Pročitajte još:

Za ubistvo je osuđen na 14 godina robije, a tužilaštvo je najavilo da će se žaliti jer su tražili kaznu doživotnog zatvora.

Sudija: Ovde ima podmuklosti, ali ne u punom obimu

Za nedozvoljeno nošenje oružja osuđen je na četiri godine zatvora, a tri godine zatvora dobio je za izazivanje opšte opasnosti. Na kraju mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina zatvora, što je po zakonu i najviša kazna koju je moguće izreći.

Predsedavajuća sudija Olivera Pajić navela je da su se vodili stavom da podmuklost u izvršenju krivičnog dela mora biti izražena sa naročitim intenzitetom i da se ona odnosi samo na žrtvu.

Luka Žižić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Ovde ima podmuklosti, ali ne u punom obimu. Za teško ubistvo na podmukao način potreban je veći stepen i veći intenzitet prikazane podmuklosti. Okrivljeni je priznao ubistvo i to je u skladu sa materijalnim dokazima. Ranije je odgovarao za nanošenje teških telesnih povreda i nedozvoljeno nošenje oružja, što su mu otežavajuće okolnosti“, rekla je sudija.

Likvidacija u kafiću

Milašinović 28. aprila prošle godine oko 18.50 sati na podmukao način lišio života Žižića, koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Optuženi je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V. Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

Kafe bar Ritual Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se vratio nakon nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Žižić sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja marke „Crvena zastava“, koji je nosio bez dozvole. Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja prošle godine u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Ugrenović koji je lišen slobode 13. maja prošle godine godine.

„Ugrenović je osuđen za pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela. On nije bio svestan svih elemenata krivičnog dela i nije znao šta je okrivljeni uradio, ali ga je svesno krio i znao je da hoće da se skloni, jer je počinio neko krivično delo“, obrazložila je ovaj deo presude sudija Pajić.

Kafe bar Ritual Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi tada je proizašlo da je Luka Žižić odmah posumnjao u Stefana koji je ušao u lokal maskiran u radnika. Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao “da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao”. Njegovi prijatleji su takođe komentarisali da im je taj mladić sumnjiv iz nekog razloga.

Otac sproveo privatnu istragu

Stefan Milašinović iz Kraljeva priznao je u Višem sudu u Beogradu da je ubio Luku Žižića u kafiću „Ritual“ prošle godine u aprilu.

Suđenju je prisustvovao otac ubijenog Luke, Milovan Žižić koji je rekao da je sproveo privatnu istragu i da je otkrio ko su nalogodavci i koji je motiv ubistva njegovog sina.

„Desetoro je učestvovalo u ubistvu mog sina. Naručioci su Srđan K. i Marko Đ. Prema mom sinu imaju patološku mržnju već 17 godina. Luka je živeo čisto i nije imao dodira sa kriminalom i narko svetom“, rekao je on i dodao:

„Srđan K. je navijač Partizana, a Luka je bio navijač Crvene zvezde i tokom jednog navijačkog sukoba ga je pretukao“, rekao je Žižić.

Kafe bar Ritual Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Stefan Milašinović odbio je da dođe na izricanje presude, a to su učinili i članovi porodice ubijenog Žižića, piše Telegraf.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar