Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U požaru koji je sinoć nešto pre 22.00 sata izbio u krugu kragujevačkog Fijata, izgoreo je krov kotlarnice. Požar je brzom intervencijom vatrogasaca lokalizovan. Nije bilo povređenih, a pričinjena je samo materijalna šteta.

Zgrada fabričke kotlarnice dislocrana je od prizvodnih hala i Upravne zgrade, tako da nije postojala opasnost da se požar proširi i ugrozi proces proizvodnje, rekao je za Nova.rs predsednik Samostalnog sindikata Saša Đorđević.

U požaru je izgorelo oko 30 kvadrata krovne konstrukcije na kotlarnici, a istragom će biti utvrđen uzrok izbijanja vatre.

Đorđević je istakao da veruje da je u pitanju akcidentna situacija i da požar nema nikakve veze sa današnji kompanijskim dešavanjima.

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se sastaje sa izvršnim direktorom Stelanisa, a od tog sastanka zaposleni i kompletna javnost očekuju informacije o budućnosti fabrike i eventualno novom modelu koji će se proizvoditi.

„Požar nikako ne treba povezivati sa današnjim važnim kompanijskim dešavanjima. Ja mislim da nema mesta spekulacijama da li je požar neka vrsta sabotaže, koja će u drugi plan da stavi informacije koje danas svi očekujemo. Ovo je akcidentna situacija, požar je brzo ugašen i nije poremetio proizvodni proces“, naglasio je predsednik Samostalnog sindikata.

U Fijatu je danas radni dan, a prema rečima našeg sagovornika, proizvodnja se u prvoj odvija neometano.

Bonus video: Kineski tržni centar u plamenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar