Mika Aleksic Biljana Masic Iva Ilincic
Foto:Dejan Živanćević/Nemanja Jovanović/Nova.rs/Screenshot/Sputnik/Dok anđeli spavaju

Nakon što je profesorka Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) Biljana Mašić, gostujući u emisiji "Dok anđeli spavaju" na sve načine pokušavala da u očima javnosti odbrani svog supruga i vlasnika škole glume Miroslava Aleksića optužbi da je serijski napasanik i slovatelj maloletnica, ekipa Nova.rs pozvala je beogradsku glumicu Ivu Ilinčić, jednu od devet Aleksićevih žrtava. Ilinčić je kratko kazala da nije gledala pomenutu emisiju, ali da je upoznata sa tim šta je govorila Mašić, ali i ostali gosti.

 

„Nisam gledala emisiju, znam o čemu se radi, ali neću da komentarišem njene navode“, rekla nam je Iva Ilinčić.

Podsetimo, reč je o emisiji „Dok anđeli spavaju“, autorke Marine Rajević Savić, koja je emitovana na portalu Sputnjik.rs. Emisija traje duže od dva sata, a pored Mašićeve, Aleksića su sve vreme branili i njegovi bivši učenici i prijatelji, među kojima su i glumci Goran Sultanović, Vuk Kostić i Rastko Janković.

Mašić je najpre istakla da je tek sad, četiri meseca nakon hapšenja, odlučila da progovori, jer je konačno „neko poželeo da čuje drugu stranu“. Izjavila je da je puno onih koji joj pružaju podršku u ovim trenucima, ali i da ima onih koji su, kako kaže, „otpali“.

Ova izjava je posebno problematična jer je zapravo notorna izmišljotina. Ne postoji mediji koji nije pokušavo da dobije  komentar Biljane Mašić, ali je ona uporno odbijala da o ovoj temi govori.

Biljana Mašić. Foto: Printscreen/Sputnik/Dok anđeli spavaju

„Ne treba Mika da dokazuje svoju nevinost, oni su dužni da dokazuju njegovu krivicu“, rekla je ona na početku i nastavila:

„Svi se plaše onoga što vam je demonstrirano. To znači da ne postoji čovek koji ne može da bude medijski linčovan, ako se to negde opredeli, i Boga mi isfinansira. Ti glumci, koji se boje da će ekskomunicirati, a hoće, glumci su takvi, boje se da će ostati bez posla, pa da će ih zaobići u raznim podelama, to je u osnovi veoma opravdan strah. Ja ga razumem. Ne znam da li bih postupala tako i vodila se sopstvenim osećanjima, jer ga poznajem godinama i da kažem: „Ne, to nije sigurno učinio, ja tog čoveka znam“. Ja mislim da bih se tako ponašala, ali ne osuđujem nikako ko za to nema snage“, rekla je ona, pravdajući supruga.

Ona se osvrnula na to i da su Miku optužile i devojke koje su, kako je rekla voditeljka, „oni odnegovali“.

„Nažalost da. I tu je ta jedna čudna uloga ili pozicija u kojoj se čovek nađe. Neću ja da govorim o tim devojkama ništa, ako je to možda bila namera, zbog toga što ja znam one devojke sa kojima sam ja radila, koje su uzrastale tako. Ove devojke ne znam, njihove motive ne znam, sigurno su veoma moćni, ali biće dana“, rekla je ona i dodala da tvrdi da taj čovek nije ni nasilnik, ni psihopata, ni silovatelj, ni sve ono što se protekla četiri meseca provlači kroz medije koji nam čine život.

Javnost je za slučaj Miroslava Aleksića saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Miroslava Aleksića. U tužilaštvu je davala iskaz pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispričala šta je preživela.

Foto: Dejan Živančević, Arhiva

Nakon nje, osmelila se i glumica Iva Ilinčić, koja ga je optužila za seksualno uznemiravanje.

Protiv Aleksića Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovodi istragu za ukupno 19 krivičnih dela – 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice. Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram